Accident la Cheile Turzii. Un salvamontist care facea catarari a cazut intr-o prapastie - VIDEO si FOTO

 

Un salvamontist care facea catarari in Cheile Turzii a cazut de pe un versant, in jurul orei 14.00. Cei care il insoteau nu au reusit sa coboare si sa-l gaseasca.

 

Echipele de cautare au fost alertate de un telefon primit de numarul 112. Purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Gina Pop, a declarat pentru StirideCluj.ro ca pe baza primelor informatii date de cel care a apelat 112 se pare ca este vorba de un tanar salvamontist.

 

Acesta facea catarari pe versantul dinspre Sandulesti, dar nu se stie din ce cauza a picat in gol.

 

Salvamontistii au inceput operatiulile de cautare a persoanei disparute. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj a trimis o echipa de acordare a primului ajutor.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

UPDATE 1 (15.40)

Locotenentul Andrei Biris, purtatorul de cuvant al ISU Cluj, a declarat pentru Stiri de Cluj ca in urma cu in jurul orei 15.20 echipajul ISU a vazut corpul tanarului prabusit. Acesta nu se misca si nu dadea nici un semn de viata.

 

Elicopterul pentru interventie rapida SMURD este la fata locului urmand ca imediat dupa preluarea tanarului sa-l transporte de urgenta la spitalul din Targu Mures sau in Cluj-Napoca, in functie de starea salvamontistului.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 2 (16.10)

 

Operatiunea de cautare si salvare a tanarului salvamontist care a cazut de pe un perete din Cheile Turzii este condusa de secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, doctorul Raed Arafat. Victima a fost gasita si i s-a acordat primul ajutor, fiind in stare foarte grava.

 

Reprezaentantii ISU Cluj prezenti la fata locului au confirmat pentru Stiri de Cluj ca este vorba despre o persoana in varsta de 23 de ani, care in  cadere s-a lovit de stanci si a suferit rani grave.

 

VEZI VIDEO DE LA OPERATIUNE AICI!

Comentarii Facebook