15 soferi ai unei firme din Cluj isi vor da in judecata patronul pentru ca nu le-a platit salariile de cateva luni

 

Angajatii societatii Biltrans SRL au de recuperat aproximativ 80 de mii de euro. Ei au apelat astazi la un avocat care a trimis firmei o notificare ca daca in 10 zile nu le achita oamenilor sumele restante oamenilor, atunci acestia vor apela la instanta. Unii dintre ei au de recuperat mii de euro.

 

Initial a existat o singura firma- Ionel Transportes, care functioneaza in Spania. In urma cu aproximativ un an si jumatate, patronul Ioan Florea, a deschis impreuna cu nepotul sau, Vasile Florea o firma si in Romania- Biltrans. Soferii spun ca multi dintre ei au lucrat mai intai pentru firma din Spania, dar cei mai multi fara acte.  Cand s-a deschis cea din Romania, li s-au facut si carti de munca. Ei spun ca acesta nu a fost singurul abuz al patronilor.

 

Ei ii acuza pe acestia ca i-au obligat sa puna magneti pe tahometru pentru a face cursele intr-un timp cat mai scurt, si, mai ales, ca niciodata nu le-a dat toti banii. Unii dintre ei au de recuperat mii de euro. Aron Radu Mircea lucreaza la aceasta firma de doi ani. Primul , fara acte. El are de recuperat de la patronul din Spania 15 mii de euro.

 

Patronul Biltrans Vasile Florea nu a vrut sa fie filmat , dar ne-a declarat telefonic ca de fapt, acesta i-a dat de buna voie banii unchiului sau din Spania, Ioan Florea, si ca i-a spus sa-i tina, dar niciodata nu i-a cerut sa ii inapoieze.

 

Ceilalti soferi au avut si ei tot felul de patanii. Dan Coman povesteste ca in momentul in care a refuzat sa mai puna magnet pe tahometru, patronul nu i-a mai dat banii de cursa si nu a putut sa se intoarca de la Madrid. A primit doar 20 de euro pentru mancare in cele 15 zile cat l-a tinut acolo. Apoi a fost trimis acasa cu un alt coleg cu camionul.

 

Altii si-au facut dreptate singuri. Uveghes Attila spune ca daca a vazut ca nu mai primeste salariul de la patron a vandut din motorina si si-a recuperat o parte din bani. Lui insa, patronul Biltrans, Vasile Florea, i-a facut plangere, iar astazi a fost chemat la politie pentru declaratii. Inca 10 colegi de-ai lui s-au oferit insa sa mearga pentru declaratii la politie, pentru a povesti ce se intampla de fapt, in firma. 

 

Vasile Florea neaga faptul ca nu le-ar fi platit oamenilor salariile. Pe de alta parte spune ca, in multe situatii, soferii sunt cei care i-au facut lui probleme: i-au vandut motorina, i-au adus pe cei de la Finante si ARR in control, au incasat bani  pe marfa si nu i-au predat.

 

El sustine ca, chiar daca salariile le-ar fi platite oamenilor cu intarziere, in prezent firmei ii este foarte greu sa se descurce, pentru ca multi bani nu ii incaseaza. "Noi luam multe tepe in momentul de fata. Multe firme intra in insolventa si gata nu ne mai platesc. Suntem si in urma cu leasingul", a spus pentruStiri de Cluj .ro,  Vasile Florea.

 

 

Comentarii Facebook