Varza roşie. Ce efecte are consumul de varză roșie

 

Varza roșie are de până la opt ori mai multă vitamina C decât varza albă, vitamina C mai multă decât portocalele, iar datorită pigmenților este un medicament natural.

 

Este indicat a se consuma în stare crudă, sub formă de salată sau suc, și murată. Anumite forme de cancer sunt mai rare în rândul populațiilor care consumă varză murată, adică o parte din vitaminele și antioxidanții din varză se păstrează într-un procent semnificativ, în urma murării.

 

Având multă vitamina C, varza roșie este un adevărat medicament imunostimulator, care ajută la prevenirea răcelilor, infecțiilor bronșice, pulmonare și urinare.

 

Varza roșie este un adjuvant împotriva mai multor tipuri de cancere, precum cel gastric, uterin, cel de sân, intestinal sau de piele. Studiile făcute arată că o cură cu suc proaspăt de varză roșie, din care se bea câte un litru pe zi, contribuie la stoparea și chiar intrarea în remisie a diferitelor forme de cancer, care afectează stomacul, dar și cavitatea bucală. Această acțiune antitumorală se datorează pigmenților și sulforafanilor din varza roșie.

 

De asemenea, glutamina din varza roșie stimulează refacerea, creșterea și dezvoltarea normală a celulelor.

 

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Hawaii, Statele Unite, au evidențiat faptul că unii compuși din varza roșie împiedică transportul colesterolului către vasele de sânge și către țesuturi.

Comentarii Facebook