Miercuri 24 Aprilie

UNPR cere impozitarea averilor mari si foarte mari! Sunteti de acord? VIDEO


Presedintele UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat la Cluj ca partidul pe care il reprezinta va strange semnaturi pentru sustinerea legii privind impozitarea averilor mari si foarte mari.

"Taxa pe averile mari este un proiect care nu ar fi trebuit sa fie atat de intens promovat de UNPR in Parlament si in mecanismul societatii romanesti. De ce? Pentru ca ar fi trebuit sa fie asumat ca atare si cetatenii romani care au avut sansa, unii de a scapa chiar de lege, si care au dobandit averi foarte mari, in mod normal ar fi trebuit sa se adune si sa decida ca o parte minimala din averile lor sa faca obiectul unui fond de asistenta sociala. Adica a unui fond de sprijin pentru cei pe care poate soarta nu i-a favorizat. Ei bine, cei norocosi din punct de vedere financiar ar fi trebuit sa participe la egalitatea de sanse pe care intreaga societate o merita. Nu s-a intamplat acest lucru. Avem probleme enorme in Parlamentul Romaniei pentru a promova aceasta lege pentru ca niciun partid nu ne sustine", a spus Cristian Diaconescu.

Presedintele UNPR a spus ca legea a fost initiata in iulie 2010, dar nu s-a bucurat de sustinere, urmand sa fie schimbata strategia

"Sper ca in cateva saptamani sa avem majoritatea parlamentara pentru a trece legea impozitarii averilor mari si foarte mari prin Parlament. Daca acest lucru nu se va intampla, vom trece din ianuarie la alte mijloace de convingere, ca sa nu spun de presiune, si vom strange semnaturi, sa intrebam cetatenii pe cale referendala, prin internet sau alte forme de consultare publica, dacã sunt de acord cu o astfel de lege", a mai spus Diaconescu.

Estimarile celor de la UNPR arata ca prin adoptarea acestei legi s-ar strange in 3 ani suma de 9 miliarde de euro. 

Declaratiile au fost facute la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj, cu ocazia reuniunii organizatiilor UNPR din din nord-vestul tarii.

 

Citeste si...

Gabriel Oprea, ministrul Apararii, i-a adus omagii lui Basescu, la Cluj: Avem norocul sa-l avem VIDEO

Ministrul Apararii: Militarii vor lucra pe buget de avarie in 2012

E criza? Vezi cu ce masini de lux au venit liderii UNPR la Cluj FOTO

Comentarii Facebook