Ungurii lui Laszlo Tokes cer AUTONOMIE pe un panou amplasat la intrare în Cluj-Napoca dinspre Florești - FOTO

 

Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania a scris pe un panou de mari dimensiuni, la intrare în Cluj-Napoca dinspre Florești, AUTONOMIE.

 

Românie federală! Transilvanie europeană! AUTONOMIE”, au scris maghiarii pe panoul amplasat fix lângă tablița care delimitează granița dintre comuna Florești și municipiul Cluj-Napoca.

 

Practic, panoul închiriat de PPMT este amplasat pe raza comunei Florești. Poliția și primarul Horia Șulea se află la fața locului și au declanșat o anchetă.

 

Eu sunt președintele PPMT pe oraș și de acest panou s-a ocupat organizația judeteană sau cea națională. Încă nu am văzut panoul și nu știu detalii. Dacă a fost amplasat, sigur că panoul este inchiriat”, a spus Gergely Balasz, președintele PPMT Cluj-Napoca. 

 

Pe panoul pe care a fost pus afișul era până acum o reclamă la firma Diego, deținută de patroni maghiari.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 1

 

Panoul a fost închiriat de la o firmă perfect legal. Am pus panoul nostru electoral. În momentul acesta, dacă a fost luat jos s-a făcut o infracțiune. A fost distrus un panou electoral al unui partid care candidează la alegerile din 9 decembrie.

 

Mai avem incă vreo 50 de panouri în țară. Peste tot e legal și numai aici la Cluj-Napoca nu? Asta este programul nostru electoral.

 

Dacă Crin Antonescu susține că cea mai bună formă de guvernare pentru România este o monarhie constituțională, și noi putem spune că cea mai bună formă ar fi o Românie federală. Nu este nimic anti-constituțional în asta”, a declarat Sasz Peter, candidatul PPMT în Colegiul 4 Senat, cel care a închiriat panoul.

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a declarat că a cerut unei firme specilizate să îndepărteze panoul electoral.

 

Sasz Peter a anunțat că va face plțngere penală pentru distrugerea panoului electoral.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 2

 

Panoul a fost îndepărtat.

 

Panoul care cere AUTONOMIE, demontat. Ungurii depun plângere la Poliție - FOTO

 

Foto: Gabriel Pop

Comentarii Facebook