Un consilier local solicită pasaj subteran sub sensul giratoriu Mărăști - FOTO

 

Un consilier local din Cluj-Napoca a venit cu o propunere îndrăzneață, un pasaj subteran sub sensul giratoriu din Mărăști. 

 

Am depus miercuri, 9 decembrie 2015, o solicitare către Serviciul Siguranței Circulației Urbane din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca privind urgentarea implementării propunerii de construire a unui pasaj rutier pe sub sensul giratoriu Mărăști. (...)

 

La orele de vârf, traficul este infernal în zonă. Trecerile de pietoni secționează cumplit fluxul de mașini, iar blocajele se extind în toate direcțiile, pe Calea Dorobanților, Strada Aurel Vlaicu, Piața Mărăști și spre Strada Fabricii. Zeci de minute se pierd pentru parcurgerea a câtorva sute de metri. În ultimii ani s-a tot propus un pasaj subteran pe sub sensul giratoriu, dinspre strada Aurel Vlaicu spre trecerea de pietoni de la Piața Mărăști. Deși municipalitatea a fost deschisă acestei idei, încă nu știm exact concluziile. Având în vedere faptul că problema a devenit stringentă atât pentru pietoni cât și pentru șoferi, este clar că trebuie să urgentăm implementarea acestei propuneri pe baza unui studiu din care să rezulte clar cum ar trebui să arate acest pasaj subteran: unidirecţional, cu două benzi, dinspre strada Aurel Vlaicu spre Piața Mărăști, sau un pasaj mai larg, bidirecţional cu două benzi pe sens”, afirmă Ioan Bîldea, în propunerea lui.

 

Comentarii Facebook