Un clujean i-a dat lui Iohannis petiția pentru Autonomia Transilvaniei: Impozitele merg în Moldova și Oltenia, pe nedrept

 

Un clujean i-a lăsat lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni o petiţie pentru autonomia economică a Ardealului.

 

Fancsali Ernest Erno (23 de ani) a adunat cu petiția lui aproape 15.000 de semnături și cere guvern regional la Cluj care să controleze politic şi economic regiunea Transilvaniei, dar care să fie subordonat Bucureştiului.

 

Fancsali Ernest Ernő (23 de ani), student la Relaţii Internaţionale (Facultatea de Studii Europene, UBB), scrie adevărul.ro

 

Clujeanul nu a fost primit în audiență de Klaus Iohannis. Fancsali Ernest Ernő nu vrea ruperea Transilvaniei de România, ci autonomie economică.

 

După 1989, starea regiunii noastre nu s-a înbunătăţit. Impozitele acumulate în Transilvania ajung în Moldova si Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria ţării noastre fără autodeterminare. Ei au mai mare nevoie de noi, decât noi avem de ei. Regiunea noastră s-ar putea autosusţine. Avem păduri, ape minerale, un potenţial turistic foarte mare, oraşe medievale unice în România, sute de castele, cetăţi, o universitate care mulţumită multiculturalismului este în fruntea Universităţilor din ţară. Noi nu vrem nimic de la alţii, dar ce e al nostru nu lăsăm”, scrie în petiție Fancsali Ernest Ernő.

 

 

Comentarii Facebook