Scandal în Colegiul 9 de Munte. PP-DD face blat cu USL

 

Candatul PP-DD pe Colegiul 9, Sorin Costea, a dezvăluit pentru Știri de Cluj că în acest colegiu se pregătește o masivă fraudare a alegerilor parlamentare.

Sorin Costea a declarat că reprezentanții desemnați de PP-DD în secțiile de votare sunt de fapt membri ai PNL și PSD, totul fiind ”orchestrat pentru a o favoriza pe Elena Uioreanu, soția șefului Consiliului Județean Cluj”. ”În urmă cu o săptămână am întocmit mai multe liste, pe fiecare comună în parte, liste care conțineau numele reprezentanților și a membrilor PP-DD în secțiile de votare din comunele Săcuieu, comuna Feleacu, comuna Moldovenești, Băișoara și comuna Mărișel. Erau membri ai Partidul Poporului - Dan Diaconescu. Luni dimineața am aflat cu stupoare că lista trimisă de mine au fost schimbate în totalitate cu alte nume, cu persoane care sunt din PNL și PSD”, a declarat Sorin Costea.

 

Candidatul PP-DD în Colegiul 9, zona de munte, susține că pe listele noi se regăsesc nume precum Pop Vlad Ștefan, Moldovan Maria și Gherman Ovidiu, care vor reprezenta PP-DD în secția de votare din comuna Feleacu, deși ei sunt membri cunoscuți ai USL pe plan local. ”În aceste condiții mă tem de fraudare”, a mai spus Costea. 

 

În Colegiul 9 de Munte se duce cea mai aprigă luptă electorală. Din partea USL candidează Elena Uioreanu, din partea PDL Alexandru Coroian, iar pentru PP-DD Sorin Costea. 

 

Ultimul este cotat cu cele mai multe șanse de a obține un mandat, chiar dacă se va clasa pe ultimul loc, fiind avantajat de jocul electoral. Colegiul are un număr redus de electori și se întinde pe o suprafață foarte mari, iar prezența la vot nu va duce la un scor de 50% plus unu pentru niciunul dintre candidați.

 

Acest joc între PP-DD și USL ar fi opera lui Axente Husar, prim-vicepreședintele PP-DD Cluj. 

 

Jocul l-ar avantaja pe candidatul Partidului Poporului Dan Diaconescu, Lucian Nemeș, din Colegiul 8 Turda, președintele PP-DD Cluj, care speră că astfel va obține mandatul, deși în Colegiul 8 Turda câștigător este dat candidatul PDL, susținut de primarul Tudor Ștefănie.

 

Unele informații din interiorul PP-DD Cluj au anunțat că astfel de practici sunt puse în practică și în restul secțiilor de votare din Cluj.

Comentarii Facebook