Traian Băsescu, despre Ponta: E mitoman!

 

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat dur pe Victor Ponta, în cadrul unei conferințe de presă.

 

I-am prevenit pe liderii USL că voi reacţiona dacă fac din mine subiect de campanie. Primul subiect: reacţia la instrucţiunile date de USL. Cei de la USL susţin sus şi tare că preşedintele trebuie să fie neutru, dar ei folosesc preşedintele in programele lor de campanie. Prima afirmaţie a lor, din mesajele pe care trebuie să le transmită candidaţii: ”Europa ii cere lui Băsescu să respecte rezultatul alegerilor”. E o mare minciună, deocamdată nu mi-a cerut nimeni nimic. Probabil liderii UE ii sună pe Ponta şi Antonescu si le spun lor. Al doilea mesaj: alegerile din 9 decembrie sunt o continuare a luptei cu Băsescu. Oameni buni, de 6 luni ei mint că vor coabitare, iar aici scriu negru pe alb, că toate organizaţiile, că alegerile sunt continuarea luptei. Iată o minciună demontată în scris, şi lui Ponta care tot afirmă că vrea coabitare nu face decât să-i confirme caltiate de om care minte. Unii spun că minte cum respiră. Minciuna ca mod de viaţă te aşează in definitia mitomanului. Un alt mesaj dat spre distribuţie de USL: Ieşirile lui Băsescu demosntrează că opţiunea suspendării a fost una corectă. Ma tem că in urma suspendării, nu eu am primit o listă in 11 puncte in care mi se cerea să restabilesc functionara statului de drept, ci Ponta. Din cele 11, parte nu au fost rezolvate nici acum: Avocatul Poporului, foşti miniştri cu imunitatea neridicată etc. Capacitatea USl de a intoarce adevărul şi a face din el un lucru neglijabil si din minciună un adevăr e confirmată de transmiterea acesti'ui mesaj.

 

Un alt mesaj: pentru că ARD nu există, Băsescu doreşte să deturneze nedemocratic rezultatul alegerilor. Cum voi putea să deturnez eu rezultatul? Eu n-am indemnat pe nimeni să fure voturi, iar cei sub suspeciiunea că au votat 1,5 + 2 milioane voturi sunt cei de la USL, nu eu. Cei anchetaţi sunt preşedinţii secţiilor de vot din partea USL, nua mea. Cei prinşi cu liste false de semnături sunt cei de la USL, nu eu. E capacitatea şi credinţa celor care incă mai gândesc ca nişte bolşevici că pot minţi la nesfârşit având in vedere că au o mare a capacitate de distribuţie a mesajelor mincinoase prin televiziunile lui Voiculescu şi Ghiţă.

 

Domnii de la USL sugerează că viitorul premier ales prin vot poate fi respins de Traian Băsescu. oamenii trebuie să ştie că alegeriel parlamentare sunt desepre parlament, nu despre premier, Premier poate fi orice cetăţean  care indeplineşte nişte condiţii, dar la parlamentare nu se alege premeirul. Atributul constituţional de desemnare a premierului e al preşedintelui României, sigru ţinând cont de capacitatea premierului de a forma o majoritate in parlament si tinând cont de interesul naţional.

 

Liderii europeni sunt neliniştiti din cauza atacurilor permanente la justiţie, la instituţii independente ca CNA, ANI, sunt neliniştiţi de faptul că doi miniştri, Borbely si Dobre. nu pot fi anchetaţi de procurori pentru că majoriatea parlamentară a refuzat să le ridice imunitatea. că trei miniştri declaraţi incompatibili de ANI sunt incă in guvern. Ei pot fi neliniştiti de furt intelectual, plagiatul care se practică la nivelul guvernului, sunt neliniştiţide faptul că guvernul nu a făcut ce trebuie pentru ca România să continue absorbţia fondurilor europene.  Vă asigur că niciunul din ei nu-şi pune semne de intrebare că aş recurge la actiuni nedemcoratice in România, că aş forţa Constituţia, că n-aş respecta regula jocului democratic”, a spus Traian Băsescu.

Comentarii Facebook