Primăria Turda cumpără autobuze electrice, dar turdenii au fost mai deștepți

 

După modelul Clujului, municipiul Turda își cumpără autobuze electrice.

 

Primăria va cumpăra 20 de autobuze electrice, din care 10 vor fi scurte și 10 vor avea o lungime de 12 metri. Banii vin din fonduri europene și nu de la bugetul local. 

 

Potrivit contractului semnat între Primăria Turda și Societatea Anadolu, furnizorul se obligă să livreze toate aceste mijloace de transport în comun până la sfârșitul anului viitor. Mașinile vor fi dotate cu sisteme informatice de ticketing, management de flotă și aparatură pentru informarea călătorilor. De asemenea, în baza aceleiași înțelegeri, câștigătorul licitației va livra și două stații de încărcare rapidă pentru autobuzele pe care le furnizează, scrie Radio Cluj.

 

Valoarea investiției este de 42 de milioane de lei, iar banii sunt asigurați de Uniunea Europeană, în baza Planului de Mobilitate Urbană înaintat de Primărie.

 

Planul de mobilitate din Turda câștigat în prima parte a anului 2018 presupune o investiție de 31.355.430,65 euro, pentru modernizarea a 4 coridoare de mobilitate urbana.

 

Prin aceste proiecte vor fi asfaltate si modernizate strazile principale pe care circula mijloacele de transport in comun (cu piste de biciclete, alveole pentru autobuze, construirea de statii moderne, e-ticketing, monitorizare video), se vor achizitiona 20 de autobuze electrice si se va implementa sistemul de Bike Sharing.

 

1. Modernizarea coridorului de mobilitate urbana integrata in zona industriala a Municipiului Turda- valoare proiect: 4.833.552,52 euro. Prevede modernizarea Strazii 22 Decembrie 1989 (1,575 km)

2. Modernizarea coridorului de mobilitate urbana integrata in zona de est a Municipiului Turda- proiect in valoare de: 9.866.588,20 euro. Se modernizeaza Piata Romana - str. Stefan cel Mare - Calea Victoriei (3,437 km)

3. Modernizarea coridorului de mobilitate urbana integrata in zona de vest a Municipiului Turda-proiect in valoare de 8.835.555,28 euro. Cuprinde str. Alexandru Ioan Cuza - str. Clujului - str. Simion Barnutiu - str. General Dragalina - str. Dr. Ioan Ratiu (3,453 km)

4. Modernizarea coridorului de mobilitate urbana integrata in zona centrala a Municipiului Turda - proiect in valoare de 7.819.734,65 euro. Cuprinde str. Libertatii - Piata 1 Decembrie 1918 - str. Andrei Saguna - str. Gheorghe Lazar - str. Axente Sever - str. Avram Iancu - str. Andrei Muresanu (2,735 km)

Detalii proiect:

- Lungimea infrastructurii rutiere reabilitate: 11,2 km

- Lungimea pistelor/traseelor de biciclete construite: 9,555 km

- Suprafata traseelor/zonelor pietonale/semi-pietonale construite/modernizate/extinse: 54.430 mp

- Numar de biciclete (sistem bike-sharing) achizitionate: 320 buc.

- Numar de autobuze achitizionate: 20

- Statii de reincarcare electrica achizitionate/instalate/construite pentru autobuzele alimentate electric: 3

- Sistem de e-ticketing

- Sistem de inchiriere de biciclete („bike-sharing”/”bike rental”)

- Sistem de management al traficului

 

Durata de implementare a proiectelor este de 48 de luni de la data semnarii contractelor de finantare, moment in care Turda isi va schimba complet infatisarea.

Comentarii Facebook