Primăria Cluj-Napoca va cumpăra în acest an autobuzele electrice. Costă 500.000 de euro bucata

 

Primarul Emil Boc a prezentat bugetul municipiului pe anul 2013 și a vorbit și despre investițiile care vor fi făcute. 

 

Din fonduri europene, mai precis de la Guvernul Elveției, vor fi cumpărate cinci autobuze electrice. Bugetul local va asigura partea de cofinanțare, adică 15%. 

 

Eu spun că putem fi un oraș în premieră în România, care să utilizeze autobuzele electrice. S-ar putea să fie mai mult de cinci autobuze electrice. Primăria municipiului Cluj-Napoca a câștigat un proiect european finanțat de comunitatea elvețiană, pentru că Elveția, în virtutea statutului de țară asociată la Uniunea Europeană, are și ea la rândul ei obligația de a finanța cu fonduri nerambursabile noile state care intră în UE. (...) Aceste autobuze vin pe aceste principii și eu spun că sunt toate șansele ca aceste proiecte care vizează achiziționarea de autobuze pe bani elvețieni să fie aprobate de către Elveția, cu o mică finanțare și din partea noastră. În urma licitație vom vedea cât costă un astfel de autobuz, dar un exemplar ar putea ajunge să coste între 300.000 și 500.000 de euro”, a declarat Emil Boc. 

 

Programul de finanțare elvețian are o valoare totală de 37 de milioane de franci elvețieni, din care 9 milioane revin Clujului. 

 

Primarul Emil Boc a mai explicat că, tot în 2013, va fi realizată investiția în noul sistem de ticketing.

 

Cât este bugetul Primăriei în 2013 și pe ce vor fi CHELTUIȚI banii

Comentarii Facebook