În ce CULORI vor fi vopsite noile autobuze din Cluj-Napoca? Costă 50 de milioane de lei

 

Primarul Emil Boc a spus că noile autobuze care vor circula în Cluj-Napoca vor fi în culorile mov și gri. 

 

Edilul șef al Clujului a explicat la emisiunea Știri de Cluj LIVE că, imediat după semnarea contractului cu firma poloneză Solaris, pentru achiziția a 40 de autobuze noi, a apărut în discuție problema culorii.

 

Cea mai mare întrebare a fost după semnarea contractului a fost ce culori să aibă autobuzele. A fost o adevărată odisee. După semnarea contractului a venit domnul Liviu Neag la mine pentru că este o problemă, culoarea autobuzelor.

 

Primul instinct pe care l-am avut a fost să îi spun că ”Ți-a ales Moisin culoarea mov la tramvaie, du-te pe culoarea aceea! Pentru că dacă e roșu nu e bine, dacă e portocaliu nu e bine, dacă e galben nu e bine și dacă e verde iarăși!” Dacă domnul Moisin a avut o idee foarte bună să pună culoarea mov, atunci să punem așa.

 

Ne-am dus până la capătul liniei pentru a vedea tramvaiul, pentru alege cât mai bine culorile. I-am cerut domnului Neag să facă și câteva teste, iar miercuri, la Comisia de Urbanism a orașului, unde au fost și marii și distinșii arhitecți ai orașului, am supus la vot culorile. 

 

Comisia de Urbanism a ales culorile de mov cu gri, asemănător cu tramvaiul. Au fost dispute, dar s-a tranșat și autobuzele vor avea culoarea tramvaiele”, a spus Emil Boc. (Vezi AICI declarația VIDEO la minutul 33.00).

 

Primarul a mai spus că, pe lângă cele 40 de autobuze, urmează ca și Compania de Transport Public Cluj să facă o licitație pentru a cumpăra alte 10 autobuze.

 

Cele 40 de autobuze vor costa 49,6 milioane de lei. Acestea vor avea aer condiționat, o lungime de 18 metri și motor Euro 6.

 

- Euro 6 - potrivit directivei europene cu privire la standardele de poluare;

- aer condiționat, camere video pentru siguranța călătorilor, podea joasă, rampă de acces pentru cărucioare și persoane cu dizabilități, loc pentru fotoliu rulant, uși de acces duble cu sistem de protecție a călătorilor (autobuzul să nu se poată deplasa cu ușile deschise), sistem de numărare a călătorilor, sisteme de transmitere de date (radio, GPS) etc.

- perioadă de garanție de 3 ani/180.000 km;

- durată de functionare de 15 ani;

Comentarii Facebook