Dumitru Bobină, şef în Primăria Cluj-Napoca şi lider de sindicat, acuzat că a bătut o angajată

 

Ştiri de Cluj continuă ciclul dezvăluirilor legate de abuzurile grosolane ale liderilor de sindicat din Primăria Cluj-Napoca.

 

Boca Viorel, administrator al Asociaţiei de Locatari nr. 46 de pe strada Fântânele din Cluj-Napoca, îi acuză de abuz, respectiv neglijenţă în serviciu pe Dumitru Bobină şi pe câţiva dintre funcţionarii care se află în subordinea serviciului din Primărie, care se ocupă de asociaţiile de locatari.

 

Am reclamat un control abuziv la Asociaţia de locatari de care mă ocup şi concluziile acestuia, precum şi procesul verbal de amendă întocmit de două doamne inspector din subordinea lui Dumitru Bobină, şeful biroului Relaţii cu Consiliul şi Administraţie Locală, Perşa Ana-Maria şi Crişan Norica.

 

Acest control a fost dictat de către Dumitru Bobină, care a fost deranjat de faptul că nu m-am lăsat intimidat de tonul ameninţător folosit de acesta atunci când ne-am întâlnit prima dată şi de faptul că am refuzat să semnez o notă de constatare abuzivă care demonstrează şi analfabetismul celor care au întocmit-o. (vezi doc)

 

Nu făcusem decat să pun nişte întrebări absolut normale, celor două subordonate ale lui, Perşa şi Crişan Norica, legate de problemele asociaţiei. Am reclamat faptul că am avut o inundaţie în bloc, produsă din cauza unor defecţiuni la instalaţiile apartamentului care, întamplător, este în proprietatea doamnei inspector din subordinea domnului Bobină, Loredana Irimuş sau a mamei acesteia, Fina Viorica. Apartamentul doamnei Irimuş a inundat încăperea Grădiniţei nr 68.

 

Bobină s-a arătat deranjat că reclam nesimţirea unei subordonate din cauza căreia am avut inundaţie şi ne-a trimis un control. Asociaţia de locatari de care mă ocup are toate cheltuielile plătite la zi, putem fi oricând luaţi ca model de către orice asociaţie. Bobină nu s-a oprit din mişelie doar prin trimiterea ”cu temă” a celor două doamne în control, ci mi-a făcut plangere penală la Poliţie pentru un motiv uluitor şi anume că nu aş fi semnat nota de constatare agramată şi abuzivă şi nu am făcut cursul de formator pentru a deveni administrator pentru că nu aş fi făcut decât liceul…

 

Am fost pus pe drumuri să dau declaraţii la poliţie de către acest ticălos Bobină, au râs poliţiştii de plângerea lui şi mi-au spus că este o bătaie de joc (vezi doc).

 

Am făcut două facultăţi, am terminat Fizica şi Relaţiile Publice şi am început şi Ingineria. Nu cred că pot descrie în cuvinte nesimţirea şi ticăloşia acestui individ, Bobină. De 9 luni, mă lupt să primesc un răspuns de la cineva din Primărie cu privire la abuzurile acestui individ, deşi ştiu că răspunsurile ar trebui să vină în 30 de zile, s-au încălcat grav legile in vigoare”, ne-a declarat indignat Viorel Boca, administratorul blocului de pe strada Fântânele (vezi doc).

 

La multiplele şi foarte punctualele sesizări, după luni bune, primarul Emil Boc, a răspuns în cele din urmă insistenţei domnului Boca (vezi doc).

 

S-a întocmit o comisie de anchetă la care a fost audiat în luna ianuarie administratorul Viorel Boca. Şeful comisiei, care ar trebui să dea un verdict faţă de acuzele de abuz în serviciu la adresa lui Bobină, fiind, nu este o glumă… Suciu Valer!? (președintele Sindicatului Civitas din Primăria Cluj-Napoca, unde Bobină este vicepreședinte).

 

Unele surse din Primăria Cluj-Napoca susțin că Dumitru Bobină a știut să-și aranjeze culcușul indiferent cine a fost primar al Clujului. 

 

La reclamaţii mult mai grave decât aceasta, pe vremea lui Funar, răspunsul a fost acelaşi, funcţionarul din Primărie sau cetăţeanul de pe stradă care se plângea de abuzuri se trezea la rându-i cu reclamaţii din partea acestui personaj sinistru, Dumitru Bobină, ”poet de curte”, cu nume Cernea.

 

Un exemplu elocvent îl constituie cazul unei doamne din Primărie, cu experienţă veche în administraţie, care cu caţiva ani în urmă a fost trântită de perete de Dumitru Bobină.

 

L-am reclamat pe Bobină la primarul de atunci, Funar, pentru că mă agresase fizic şi verbal, în urma unei crize de nervi specifice. Mă făcuse vacă şi nesimţită, absolut degeaba, doar pentru că mă văzuse cu treabă pe lângă camera lui de la etajul 2 din Primărie. M-am dus acolo pentru că era un Xerox, unde îmi făceam copiile la nişte documente.

 

La injuriile lui am răspuns, că ”nu-i permit să-mi vorbească aşa, cum poate îi permite soţia”, atunci m-a luat de gat şi m-a trantit cu putere de perete. M-am speriat foarte tare, este un om masiv şi m-am temut pe moment.

 

Am făcut plângere la Funar şi consecinţa a fost o plângere din partea lui Bobină şi un control. Am avut noroc că cei din biroul în care lucram au fost oameni de caracter, au scris în referat adevărul. Nu îmi încălcasem cu nimic atribuţiunile de serviciu.

 

Mi-a fost frică în toţi anii aceştia să vorbesc despre asta. A semănat şi seamănă teroare acest individ prin caracterul lui violent în toată Primăria. I s-au tolerat şi i se tolerează prea multe acestui individ, este protejat”, ne-a declarat L.B, de la Direcţia Patrimoniu din Primărie.

 

Politica băgatului ”pumnului în gură” practicată de către Bobină şi “camarila” lui din Primărie a mai făcut o victimă zilele trecute.

 

Biroul Executiv al Sindicatului Civitas, din care face parte ”onor”, Bobină în calitate de secretar, i-a cerut primarului Emil Boc să demită un funcţionar foarte apreciat din Primăria Cluj-Napoca pentru simplul fapt că a îndrăznit să pună o întrebare simplă conducerii sindicatului, alături de alţi 423 de angajaţi .

 

Mai mult de jumătate din angajaţii primăriei semnaseră liste prin care cereau bani de 8 Martie din propriile cotizaţii, refuzand invitaţia la masa organizată de sindicat pe baza prieteniei ”total dezinteresate”cdintre Suciu Valer şi patronul hotelului Napoca, Petru Ghiran.

 

Exact ca în celelalte două cazuri prezentate mai sus, Bobină şi “famiglia” i-a cerut primarului municipiului Cluj-Napoca demiterea din instituţie a salariatului pentru abuz în serviciu, şi, implicit, … ATENŢIE! ”pentru săvarşirea fără precedent a unui atac direct la bunele relaţii care există între conducerea sindicatului şi conducerea instituţiei” (conform doc). 

 

Deci, domnule primar Emil Boc, dacă nu aţi înţeles ”exact” demersul şefilor de sindicat, ei nu fac decat să vă şantajeze, dacă nu faceţi ce vă spun ei, se strică relaţiile…

 

Credem însă că este mai sigură numirea Codruţei Kovesi, procuror şef la DNA de către Ponta, decât că Boc va da curs acestei ultime solicitări, total lipsite de bun simţ şi de temei legal, deci abuzivă, venită din partea ”famigliei” sindicale.

 

Bobină Dumitru nu a putut fi contactat, în ciuda insistenţelor, pentru a-şi exprima un punct de vedere.

 

PS: Ştiri de Cluj analizează zilele acestea cu atenţie ascensiunea ”puilor” din famiglia sindicală, gen Iulia Ardeuş, cea care în urma unei excursii pline de peripeţii în anul 2010 la Pecs, a decolat din postul de inspector, chirii, preţuri din Direcţia Economică şi a aterizat la revenirea în ţară, din ţara vecină şi prietenă, Ungaria, direct în funcţia de Director Patrimoniu şi Evidenţa Proprietăţii a municipiului Cluj-Napoca.

 

Nu avem nici un motiv să credem că ascensiunea domnei Ardeuş nu ar fi meritul pregătirii sale profesionale de excepţiei şi a unei inteligenţe native remarcabile.

 

Domnia sa face partem datorită acestor calităţi şi mai ales caracterului cunoscut de toţi funcţionarii din primărie, din ceea ce înseamnă…..viitorul sindicatului Civitas.

 

Acest viitor este protejat cu atenţie. Încă de la înfiinţarea noului statut al sindicatului Civitas, în anul 2011, ambiţioasa Ardeuş figurează în acest document, cap de listă a comisiei de cenzori.

 

Credem că este absolut întamplător şi faptul că Iulia Ardeuş îşi rotunjeşte veniturile începand cu luna octombrie 2010, cu sume cuprinse între 700 şi 1000 de lei fiind plasată ca ”formator” pentru viitorii administratori ”certificaţi” ai Asociaţiilor de locatari.

 

Este inutil să vă spunem că a fost “plasată” la această resursă de bani de către Bobină, care şi-a răsplătit cu aceeaşi slujbă, aducătoare de venituri facile şi o altă colaboratoare veche şi fidelă, Todoruţ Mihaela-Adela.

 

Încheiem cu ultima coincidenţă fericită din viaţa doamnei Ardeuş, care fiind multilateral dezvoltată, a fost “pedepsită” în luna februarie 2013 cu şefia echipei de implementare a proiectului cu finanţare europeană ce vizeză reabilitarea Centrului multifuncţional de servicii sociale pentru varstnici nr 1 din Cluj-Napoca. Din acest ultim proiect Iulia Ardeuş va mai lua evident în plus, 75% din valoarea salariului în fiecare lună.

Comentarii Facebook