Consiliul Judetean si-a dat avizul pentru ca Iulius Mall sa ridice doua cladiri de birouri pe malul lacului din Gheorgheni


Iulius Mall a primit acordul Consiliului Judetean pentru construirea a doua cladiri de birouri pe malul lacului din Gheorgheni, de 10 si 4 etaje, pe un teren ocupat acum de parcari.

Proiectul a fost supus dezbaterii in sedinta Consiliului Judetean Cluj, din 24 februarie, dar a fost amanat. In 27 martie, CJ Cluj si-a dat acordul si a aprobat "extinderea asocierii ce face obiectul Contractului de asociere intre SC Univers T SA si SC Iulius Group SRL, in vederea maririi suprafetei spatiilor de birouri aferente Ansamblului Mall, deja edificat, prin construirea a doua noi imobile cu destinatia spatii de birouri si parcaje, pe terenul liber de constructii in suprafata de 14.300 mp ce face obiectul asocierii".

Cladirile de biouri ar urma sa fie ridicate in locul parcarilor de pe malul lacului din Gheorgheni. Constructia Tower Business Center, de 9.900 de mp, si Lake Side Business Center, de 4.400 de mp.

Pe durata lucrarilor de constructie, hotelul Univers T ar urma sa primeasca, drept compensatie, pe durata lucrarilor 3.600 de euro pe luna.

Prin extinderea asocierii, Consiliul Judetean Cluj ar urma sa incaseze o redeventa mai mare cu 10.894 de euro pe luna, fata de suma platita in acest moment de Iulius Mall Cluj.

Arhitectii sustin ca prin ridicarea celor doua cladiri de birouri "zona adiacenta de jur imprejurul lacului se va amenaja ca zona de protectie, cu spatii verzi de agrement, piste de biciclete, role si de alergare, debarcader si alte amenajari specifice pentru petrecerea timpului liber, si ar spre mal se va asigura fluenta circulatiei".

 

Pentru ca cele doua cladiri sa fie realizate, trebuie si acordul Primariei Cluj-Napoca, iar consilierii locali vor dezbate acest lucru in sedinta din 10 aprilie.

Comentarii Facebook