Centura de Nord a Floreștiului, inaugurată în cursul zilei de vineri

 

Drumul prin zona de nord a Floreștiului spre Cluj-Napoca, denumit centura de Nord, va fi dat în folosință vineri, 6 decembrie. 

 

Este vorba despre un drumul de exploatare agricolă, care a fost realizat pe partea de nord a Floreștiului. Este un drum care în final va fi un drum de trafic greu, dar nu asfaltat, ci încheiat cu rășină sintetică care să impermeabilizeze fundația. 

 

Dacă cumva vineri nu ninge va fi gata drumul din Florești și până în Cluj-Napoca, pe strada Donath”, a explicat primarul Horia Șulea, joi seara la emisiunea Știri de Cluj LIVE (Vezi AICI declarația, la minutul 38.00)

 

Pentru a intra pe centură, floreștenii vor trebui să urmeze drumul pe lângă restaurantul Il Milanese, peste barajul din Florești, stânga spre poligonul militar de pe dealul Floreștiului și apoi dreapta până în Cluj-Napoca.

 

Este un drum realizat la o lățime de 5,6 metri, cu acostamente și rigole, care are o lungime de circa 9 kilometri.

 

Rășina folosită presupune o etanșeizare a fundației. Nu este o soluție foarte reușită, dar având în vedere faptul că aceste proiecte europene pe măsura 125, drumuri agricole, prevăd un asemenea tipă de drum, noi a trebuit să respectăm proiectul, dar asta nu înseamnă că pe viitor, după garanția de 2 ani, să nu punem un strat de uzură și de asfalt. Este o variantă oferită de Uniue, datorită faptului că acolo este zonă agricolă”, a mai spus Horia Șulea.

Comentarii Facebook