Boc: USL vrea să pună mâna pe JUSTIȚIE și să nomizalizeze procurorul general și șeful DNA VIDEO


Fostul premier Emil Boc a declarat miercuri, la Cluj, că USL vrea să pună mâna pe Justiție și să ajungă să nominalizeze procurorul general și șeful DNA.

Este un atac barbar și nemaintâlnit la adresa democrației, prin faptul că se încearcă suprimarea funcționării unor instituții, schimbarea altora, transformarea altora în jucării politice ale unor sau altora. Ceea ce văd este că se urmărește cu orice preț controlul total asupra nominalizărilor pentru viitoarele poziții de procuror general și procuror șef DNA. În fapt, toată miza jocului de acum este, în subsidiar, controlul total, politic, al nominalizărilor pentru parchet și DNA. De aceea, nu este exclusă nici demararea procedurii de suspendare a președintelui pentru că ultima barieră și ultima opreliște pe care o mai are noua putere de a politiza nominalizările în Justiție țin de președinte”, a precizat Emil Boc.

 

USL a reușit marți, 3 iulie, să îi revoce pe Vasile Blaga, din funcția de președinte al Senatului, pe Roberta Anastase, din funcția de președinte al Senatului, dar si pe avocatul poporului.

Comentarii Facebook