rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Blocurile TURN de pe Măceșului ar putea fi demolate

   

Prefectura Cluj atacă în instanță autorizația de construcție a blocurilor de la strada Măceșului, cartierul Bună Ziua. 

 

După luni bune de acțiuni, proteste, mult stres dar și multe consultări datătoare de speranță iată ca se arată si prima victorie a cetatenilor.

 

După o analiză obiectivă a situației și după îndelungi consultări cu juriștii, Prefectul de Cluj a decis să atace în contencios administrativ HCL-ul, PUZ-ul și autorizațiile de construire emise de autoritatea locala solicitând instanței anularea acestora. Acțiunea prefectului odata înregistrata suspendă de drept lucrările pe șantier. În mod legal dezvoltatorul este obligat să sisteze imediat orice activitate de construire până la soluționarea cauzei de către instanță.

 

Vom fi deosebit de vigilenți în următoarea perioadă și vom monitoriza zona pentru a ne convinge că această prevedere importantă ce decurge din acțiunea prefectului va fi respectată întocmai. În caz contrar, nu vom ezita să depunem plângeri penale împotriva celor care nu vor respecta această prevedere legală cât și împotriva celor care vor încerca să obstrucționeze sau să întârzie prin orice mijloace punerea ei în aplicare”, scriu clujenii de pe strada Măceșului, pe site -ul stradamacesului.ro.

 

Locuitorii străzii s-au coalizat într-o asociație, care luptă împotriva Primăriei Cluj-Napoca și a constructorilor. ”Scorul este 1-0. Meciul dintre echipa ”Cetatenilor de pa Macesului” si echipa ”Smecherilor din Urbanismul local” este foarte disputat si se anunta a fi un meci dur pe contre. Abia a inceput pardida si deja un jucator din echipa smecherilor pe numele sau ”proiectantul” a si comis un atac neregulamentar in careu, iar arbitrul pardidei ”prefectul de Cluj” a acordat penalty. Cetatenii au punctat de la punctul cu var deschizand scorul. ”Proiectantul” nu este la prima abatere si ar fi fost normal sa primeasca cartonas rosu iar federația ”OAR” sa-l suspede din activitate. Desi conduc cu 1-0 antrenorul cetatenilor indeamna echipa la prudenta si concentrare maxima. Trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa nu ne multumim cu acest scor, pentru ca adversarul va fi precum o fiara salbatica ranita si va incerca sa intoarca rezultatul. Nu trebuie sa uitam ca in echipa smecherilor activeaza proiectanti, arhitecti, consilieri, etc care nemarcati ar putea face manevre periculoase. Antrenorul cetatenilor este un tactician desavarsit si ar putea pregati o mutare interesanta in repriza secunda. Are pe banca de rezerve un ”play maker” adevarat, un numar 10 autentic pe numele sau ”procurorul”, care si-a facut junioratul la echipe titrate precum DIICOT si DNA, o data aruncat in lupta acesta prin driblingurile sale ar putea scoate din joc multi jucatori importanti. De asemenea apararea cetatenilor este formata din fundasi centrali de liga campionilor: Avocat 1, Avocat 2 si Avocat 3 care cu siguranta vor securiza apararea. Si la capitolul galerie echipa cetatenilor conduce avand o galerie foarte numeroasa si vocala formata din membrii APUS, pe cand echipa smecherilor nu este sustinuta de public. Ar fi interesant de stiut pozitia primarului, acest ”Mitica de la liga” al urbanismului clujean care se pare ca a sustinut din umbra echipa smecherilor, acordandu-le licenta de joc desi nu erau indeplinite conditiile de licentiere si a refuzat sa voteze in CL dezafilierea acestei echipe desi erau motive suficiente pt acest demers. De asemenea sunt curios daca va da dovada de fair play si sa felicite echipa cetatenilor dupa acest prim gol marcat. Sunt convins ca cetatenii vor castiga acest meci pentru ca i-si doresc mult aceasta victorie si ei joaca si corect, pe cand echipa smecherilor practica un joc murdar, apeland in mod repetat la gesturi nespotive si la actiuni neregulamentare”, a comentat, plastic, Elek Levete, președintele Asociației de pe strada Măceșului.

 

Primarul Emil Boc a declarat, de fiecare dată când a fost întrebat despre această situație, că a emis autorizația de construcție pentru că legea îl obligă. ”Acolo este trecut centru de cartier. Am verificat actele constructorului și totul este legal. Nu am putut să nu emitem autorizația pentru că ne-ar fi dat în judecată și ar fi cerut despăgubiri. Am invitat Prefectura Cluj, care poate cere anularea autorizației, să deschidă acțiunea”, declarat Emil Boc.

 

Locuitorii de pe strada Măceșului au protestat în fiecare week-end, parcâdu-și mașinile pe stradă pentru a arăta că drumul va fi sufocat după ce vor fi gata cele 9 blocuri turn.

17-3-2014, 9:36
22 vizualizări
4 comentarii
a17-3-2014, 14:32
Mediatizati si blocurile de 8 etaje de pe Eugen Ionesco, care tocmai au fost reautorizte(aceiasi situatie ca si pe Maciesului), construite de rudele(ginere) lui Ceataras de la Compania de Apa Somes.
SC CYANE SRL CONTINUARE FARA MODIFICARE SOLUTIE CONSTRUCTIVA
AUTORIZATA CU A.C. nr.1347/25.08.2008 PENTRU CONSTRUIRE
ANSAMBLU REZIDENTIAL, COMERT, BIROURI – BLOC „B” DE
LOCUINTE COLECTIVE CU REGIM DE INALTIME
S+P+6E+Eretras+Etehnic.
judetul Cluj, localitatea Cluj-
Napoca, Strada Ionesco
Eugen, nr. fn
SC CYANE SRL CONTINUARE FARA MODIFICARE SOLUTIE CONSTRUCTIVA
AUTORIZATA CU A.C. nr.1072/16.07.2008 PENTRU CONSTRUIRE
ANSAMBLU REZIDENTIAL, COMERT, BIROURI – IMOBIL DE LOCUINTE
SI BIROURI CORP „F” CU REGIM DE INALTIME S+P+8E+Etehnic.
judetul Cluj, localitatea Cluj-
Napoca, Strada Ionesco
Eugen, nr. fn
SC CYANE SRL CONTINUARE FARA MODIFICARE SOLUTIE CONSTRUCTIVA
AUTORIZATA CU A.C. nr.2031/16.11.2007 PENTRU CONSTRUIRE
ANSAMBLU REZIDENTIAL, COMERT, BIROURI – BLOC „A” DE
LOCUINTE COLECTIVE CU REGIM DE INALTIME
S+P+6E+Eretras+Etehnic.
judetul Cluj, localitatea Cluj-
Napoca, Strada Ionesco
Eugen, nr. fn
E un ansamblu de vreo 6 blocuri, vreo 5-600 de apartamente, dintre care 4 sau 5 au fost reautorizate, ultimele 3 luna trecuta dupa cum apar pe site-ul Primariei.
cetateanul 217-3-2014, 12:52
Este o veste intr-adevar buna, dar cea mai buna veste este data de coeziunea deosebita a locuitorilor de pe str. Macesului, care nu s-au lasat dezbinati si intimidati, ci au mentinut ritmul.
Trebuie sa remarc faptul ca ceea ce in tarile din vest este normalitate, la noi este motiv de sarbatoare...e bina si asa si sper ca acest caz sa fie un semnal pentru renasterea societatii civile in tara asta...
La mai mare !
hmm17-3-2014, 12:45
Forza Macesului!
cetateanul17-3-2014, 12:14
Felicitari cetatenilor de pe Macesului care sunt un exemplu de atitudine civica si toleranta zero fata de baietii destepti din urbanismul clujean.Felicitari PREFECTULUI pentru ca a ales sa-si faca datoria.

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

1731 vizualizări
14-11-2018, 23:22
Clujul cumpără WC -uri publice cu 50.000 de euro bucata» Vezi tot
814 vizualizări
14-11-2018, 23:06
Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și premierul Marii Britanii a fost anulată» Vezi tot
686 vizualizări
15-11-2018, 10:48
Primăria anunță achiziția a altor 60 de autobuze Mercedes pentru transportul public din Cluj-Napoca. Când se livrează FOTO» Vezi tot
241 vizualizări
8-11-2018, 17:56
Dragnea, atac la adresa lui Iohannis: Avem un președinte fake» Vezi tot
208 vizualizări
14-11-2018, 17:11
Explicația HALUCINANTĂ a lui Florin Iordache, după ce a făcut semne obsene în Parlament: Vi se pare» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?