Blocurile TURN de pe Măceșului ar putea fi demolate

 

Prefectura Cluj atacă în instanță autorizația de construcție a blocurilor de la strada Măceșului, cartierul Bună Ziua. 

 

După luni bune de acțiuni, proteste, mult stres dar și multe consultări datătoare de speranță iată ca se arată si prima victorie a cetatenilor.

 

După o analiză obiectivă a situației și după îndelungi consultări cu juriștii, Prefectul de Cluj a decis să atace în contencios administrativ HCL-ul, PUZ-ul și autorizațiile de construire emise de autoritatea locala solicitând instanței anularea acestora. Acțiunea prefectului odata înregistrata suspendă de drept lucrările pe șantier. În mod legal dezvoltatorul este obligat să sisteze imediat orice activitate de construire până la soluționarea cauzei de către instanță.

 

Vom fi deosebit de vigilenți în următoarea perioadă și vom monitoriza zona pentru a ne convinge că această prevedere importantă ce decurge din acțiunea prefectului va fi respectată întocmai. În caz contrar, nu vom ezita să depunem plângeri penale împotriva celor care nu vor respecta această prevedere legală cât și împotriva celor care vor încerca să obstrucționeze sau să întârzie prin orice mijloace punerea ei în aplicare”, scriu clujenii de pe strada Măceșului, pe site -ul stradamacesului.ro.

 

Locuitorii străzii s-au coalizat într-o asociație, care luptă împotriva Primăriei Cluj-Napoca și a constructorilor. ”Scorul este 1-0. Meciul dintre echipa ”Cetatenilor de pa Macesului” si echipa ”Smecherilor din Urbanismul local” este foarte disputat si se anunta a fi un meci dur pe contre. Abia a inceput pardida si deja un jucator din echipa smecherilor pe numele sau ”proiectantul” a si comis un atac neregulamentar in careu, iar arbitrul pardidei ”prefectul de Cluj” a acordat penalty. Cetatenii au punctat de la punctul cu var deschizand scorul. ”Proiectantul” nu este la prima abatere si ar fi fost normal sa primeasca cartonas rosu iar federația ”OAR” sa-l suspede din activitate. Desi conduc cu 1-0 antrenorul cetatenilor indeamna echipa la prudenta si concentrare maxima. Trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa nu ne multumim cu acest scor, pentru ca adversarul va fi precum o fiara salbatica ranita si va incerca sa intoarca rezultatul. Nu trebuie sa uitam ca in echipa smecherilor activeaza proiectanti, arhitecti, consilieri, etc care nemarcati ar putea face manevre periculoase. Antrenorul cetatenilor este un tactician desavarsit si ar putea pregati o mutare interesanta in repriza secunda. Are pe banca de rezerve un ”play maker” adevarat, un numar 10 autentic pe numele sau ”procurorul”, care si-a facut junioratul la echipe titrate precum DIICOT si DNA, o data aruncat in lupta acesta prin driblingurile sale ar putea scoate din joc multi jucatori importanti. De asemenea apararea cetatenilor este formata din fundasi centrali de liga campionilor: Avocat 1, Avocat 2 si Avocat 3 care cu siguranta vor securiza apararea. Si la capitolul galerie echipa cetatenilor conduce avand o galerie foarte numeroasa si vocala formata din membrii APUS, pe cand echipa smecherilor nu este sustinuta de public. Ar fi interesant de stiut pozitia primarului, acest ”Mitica de la liga” al urbanismului clujean care se pare ca a sustinut din umbra echipa smecherilor, acordandu-le licenta de joc desi nu erau indeplinite conditiile de licentiere si a refuzat sa voteze in CL dezafilierea acestei echipe desi erau motive suficiente pt acest demers. De asemenea sunt curios daca va da dovada de fair play si sa felicite echipa cetatenilor dupa acest prim gol marcat. Sunt convins ca cetatenii vor castiga acest meci pentru ca i-si doresc mult aceasta victorie si ei joaca si corect, pe cand echipa smecherilor practica un joc murdar, apeland in mod repetat la gesturi nespotive si la actiuni neregulamentare”, a comentat, plastic, Elek Levete, președintele Asociației de pe strada Măceșului.

 

Primarul Emil Boc a declarat, de fiecare dată când a fost întrebat despre această situație, că a emis autorizația de construcție pentru că legea îl obligă. ”Acolo este trecut centru de cartier. Am verificat actele constructorului și totul este legal. Nu am putut să nu emitem autorizația pentru că ne-ar fi dat în judecată și ar fi cerut despăgubiri. Am invitat Prefectura Cluj, care poate cere anularea autorizației, să deschidă acțiunea”, declarat Emil Boc.

 

Locuitorii de pe strada Măceșului au protestat în fiecare week-end, parcâdu-și mașinile pe stradă pentru a arăta că drumul va fi sufocat după ce vor fi gata cele 9 blocuri turn.

Comentarii Facebook