Benzi UNICE de transport în comun vor apărea în centrul Clujului și pe sensul Mărăști - Mănăștur

 

Primarul Emil Boc a anunțat că în Cluj-Napoca vor apărea benzi unice pentru transportul în comun și pe ruta Mărăști - Mănăștur.

 

Edilul a explicat că această măsură are ca scop decongestionarea traficului în zona centrală, acum sufocat de numărul tot mai mare de autoturisme. Emil Boc a spus că a ”dat în lucru” această temă comisiei de sistematizare a circulației din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

 

În acest moment avem o bandă unică pentru transportul în comun pe ruta Mănăștur - Mărăști, dar o soluție pentru decongestionarea traficului ar fi o astfel de bandă și în sens invers. Cu un transport în comun mai fluent, foarte mulți își vor lăsa mașinile acasă și vor circula cu autobuzul”, a spus primarul Emil Boc.

 

Întrebat dacă vor crește și tarifele de parcare pentru zona centrală, primarul a spus că ”nu se pune așa problema. Nu vom crește tarifele. Acestea rămân la fel, dar oamenii care vor veni în centru nu vor mai veni cu mașinile. Acum se merge până în ușa magazinului, ceea ce nu este normal. Cu un transport în comun rapid, noi credem că traficul se va ameliora”, a mai spus Emil Boc.

 

Edilul nu a putut spune care ar fi zona prin care să fie trasată noua bandă unică de circulație, dar a spus că așteaptă în prima parte a anului 2014 raportul comisiei de sistematizare a circulației.

Comentarii Facebook