rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Banda dedicată pe strada Moților va fi funcțională din luna august

   

Banda dedicată pe strada Moților va fi funcțională din luna august, în regim de teste

 

Benzile dedicate pentru transport în comun pe strada Moților se va face în luna august. Înainte vom face dezbateri publice, care vor fi puse oficial pe site, după care decizia pe care o vom lua în luna iunie să o punem apoi în aplicare. În luna august o vom aplica, pentru că este luna cea mai relaxată și putem apoi să ne adaptăm”, a spus primarul Emil Boc, la o emisiune de radio.

 

Variantele de benzi unice au fost prezentate deja de primarul Emil Boc. Citiți mai jos variantele:

 

Avem două propuneri analizate de specialiști, care vor intra în comisia de trafic și apoi supuse dezbaterii publice, cu privire la continuarea liniei dedicate de transport în comun pe axa Moților - Mănăștur (n.red. acum banda dedicată se oprește la intrare pe strada Moților). Aceste propuneri înaintate de specialiști, pe care încă nu le-am discutat în comisia de circulație spun să continuăm linia dedicată de transport în comun până la strada Coșbuc. Adică benzile de la bordură de la Primărie spre Mănăștur să fie dedicate transportului în comun, una dinspre Mănăștur și cealaltă spre Mănăștur.

 

Aici sunt două variante, în ambele să fie benzi dedicate. În prima varinată să fie sens unic dinspre oraș spre Moților, pentru restul celor două benzi care mai rămân în afara transportului în comun, iar pe Pavlov să se facă sens unic dinspre Mănăștur spre Centru, iar pe strada Clinicilor să fie ca și acum sens unic spre Centru și să se pună semafoare la trecerile de pietoni pentru a nu se fragmenta prea mult traficul.

 

A doua varinată este păstrarea acelorași elemente, dar dimineața, până la 10.00, pe Moților să fie o bandă reversibilă, adică o bandă pe care să vii spre oraș, între 7.00 și 10.00. De exemplu, conform acestei propuneri, în mod general este sens unic pe Moților spre Mănăștur, dar dimineața între 7.00 și 10.00 să lum o bandă de la sensul Moților - Mănăștur și să o dedicăm traficului dinspre Mănăștur spre centru.

 

Eu am mai propus o variantă să se analizeze ce ar însemna să introducem benzile dedicate pentru transport dimineața (între 7.00 și 10.00) și după-amiaza, când e interval maxim, fără să fie modificate sensurile de circulație. În acel interval să ai benzile dedicate pentru transport de la bordură, iar celelelte benzi să rămână ca și acum. Soluția de protejare a benzilor dedicate ar fi montarea de stâlpișori retractabili, care să coboare numai când trece autobuzul, când nu este autobuz să stea ridicați în intervalul când e bandă dedicată, ca să nu intre restul mașinilor”, a spus Emil Boc, la emisiunea Realitatea FM. 

4-4-2018, 11:35
69 vizualizări
2 comentarii
Mocaiala5-4-2018, 6:05
Sa se gate Untoldu suluii si trec baietii la treaba, se va" implementa" in august, in septembrie incepe chinul iar in octombrie jalea. Apoi fraierii de clujeni se vor obisnui cu asta si vor canta in cor ceee faaainnn iii laaa cluuujjjjj!
Razvan6-4-2018, 8:57
Gustavo Petro(primarul din Bogota, Columbia) : "A developed country is not a place where the poor have cars. It's where the rich use public transportation".
Noi avem mentalitate de saraci (daca am masina, mi-o flutur prin trafic, sa arat 'cine mi-s io'), si tu pari a fi un exponent perfect al abordarii "mai bine nu facem nimic, ca nu putem gresi".
Intr-adevar, cu asa gandire, JALE.

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

778 vizualizări
17-10-2018, 11:25
Șulea s-a săturat de blocajul în trafic de la Florești. S-a umblat la sistemul inteligent de semaforizare » Vezi tot
310 vizualizări
17-10-2018, 23:09
Declarația premierului Dăncilă după întâlnirea cu Erdogan: Vrea să construiască un spital regional la Constanța» Vezi tot
109 vizualizări
17-10-2018, 18:28
Contre între Victor Ciorbea și jurnaliști: Tu nu auzi că am delegat? Taci din gură odată!» Vezi tot
52 vizualizări
16-10-2018, 15:01
Norica Nicolai, despre interzicerea protestelor: ”Dacă se adoptă altă OUG 13, nu mai poate ieşi nimeni”» Vezi tot
36 vizualizări
14-10-2018, 14:37
Elena Udrea ar colabora cu FBI și toarnă ce știe din timpul guvernării PDL» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?