Clujul va avea autobuze electrice în luna mai

 

În Cluj-Napoca vor circula autobuze electrice din fonduri elvețiene, iar acestea vor fi pe străzile orașului în 30 de zile. 

 

Cele 11 autobuze electrice promise încă din 2013 vor ajunge într-un final la Cluj și sunt cumpărate din fonduri elvețiene. Primele vor circula din luna mai.

 

Cele 11 vehicule ”verzi” vin din Polonia și costă 600.000 de euro bucata. 85 la sută din finanţare provine din fonduri elveţiene, atrase prin proiectele primăriei. Alte 19 autobuze electrice vor veni anii viitori.

 

Autobuzele vor fi de ultima generaţie, vor fi dotate cu WiFi, aer condiţionat, camerele video sunt sută la sută electrice. Sunt multe fonduri pe asemenea mijloace de transport nepoluante şi noi vom profita de ele”, a spus un oficial al Primăriei. 

 

În 2 ianuarie 2013, primarul Emil Boc postase pe pagina lui de Facebook că pe parcursul anului 2013 vor fi puse în circulație în municipiul Cluj-Napoca cinci autobuze electrice, fapt ce constituie o premieră națională.

 

Cluj-Napoca va beneficia de un parteneriat româno-elveţian printr-un program de îmbunătăţire a mediului înconjurator la care municipalitatea şi-a depus candidatura în anul ce a trecut. Fondurile accesate prin program vor putea fi folosite pentru investiţii în reabilitarea termică a unor clădiri din patrimoniul municipalităţii, şcoli, grădiniţe sau reabilitarea staţiilor de transport în comun. Pentru început, clujenii vor beneficia de 5 autobuze electrice în cursul anului 2013!”, preciza Boc în anunţul postat pe pagina sa de Facebook.

Comentarii Facebook