Steve Jobs a murit

 

Steve Jobs, fondatorul Apple, a murit azi noapte la capatul unei dure lupte cu cancerul. Jobs era un vizionar si a fondat acum 21 de ani cea mai profitabila companie din lume.


Decesul lui a fost anuntat printr-un comunicat al companiei Apple. Jobs avea 56 de ani si a fost operat in 2009, cand a facut un transplant de ficat, in incercarea de a stopa evolutia bolii. In 2011, el a renuntat la functia de CEO Apple pentru ca era prea slabit.

 

"Suntem profund indurerati sa va anuntam ca Steve Jobs a decedat. Stralucirea lui Steve, pasiunea si energia sa au reprezentat sursa a nenumarate inovatii care imbogatesc si imbunatatesc vietile noastre. Lumea este incomensurabil mai buna datorita lui Steve. Apple a pierdut un vizionar, un geniu creativ si o finta umana deosebita. Cei care au avut norocul sa lucreze cu el, au pierdut un prieten si un mentor. Dar spiritul lui va fi întodeauna la baza firmei Apple", se arata intr-un comunicat Apple.

 

Steve Jobs s-a retras in luna august din viata publica si a lasat compania pe mana lui Tim Cook. Dupa demisie, presa din SUA a prezentat fotografii cu el foarte slabit, in apropierea unei clinici de specialitate.

Steve Jobs a fondat compania Apple, in 1976, la varsta de 21 de ani, si a dezvoltat produse precum primului mackintosh, un computer pentru publicul larg, in 2001, Ipod-ul, la mijlocul anilor 2000 iPhone -ul, iar apoi iPad -ul.

Comentarii Facebook