Facebook schimbă din nou newsfeed-ul. Vezi ce tip de postări vor avea prioritate



Compania facebook anunță noi modificări privind informațiile afișate utilizatorilor în newsfeed.

Mai exact, algoritmii vor fi modificaţi pentru a afişa mai multe lucruri publicate de prieteni şi membrii familiei şi mai puţin conţinut de la publicaţii şi alte tipuri de pagini.

Potrivit şefului companiei, Mark Zuckerberg, în flux va apărea mai puţin „conţinut pasiv”, care îi invită pe utilizatori doar să privească sau să citească. Astfel, utilizatorii vor primi mai puţine clipuri video virale şi articole sponsorizate de anumite mărci, scrie go4it.ro.

Facebook spune că modificările sunt rezultatul cercetărilor asupra modurilor în care utilizatorii răspund emoţional la diferitele tipuri de conţinut. Vor apărea mai puţine postări care îi pot afecta emoţional sau stresa pe oameni.

Schimbările au şi rolul de a reducere expunerea la ştirile false, dar şi de a sparge „bulele” (numite „filter bubbles”) în care oamenii trăiesc pe Facebook. Compania a fost acuzată că le serveşte utilizatorilor în special conţinut care se potriveşte cu propriile lor puncte de vedere, fără să le arate şi păreri diferite.

Vrem să ne asigurăm că produsele noastre nu sunt doar distractive, ci şi bune pentru oameni”, a declarat Zuckerberg pentru New York Times.

Comentarii Facebook