Extremiștii de la HVIM resping acuzațiile privind atentatul de la Târgu Secuiesc


Mișcarea de tineret 64 de comitate (HVIM) respinge acuzațiile privind intenția de a detona o bombă la parada de 1 decembrie, de la Târgul Secuiesc.

HVIM a răspuns la declarațiile făcute de procurori ai unității de contraterorism și crimă organizată (DIICOT) din România care au anunțat că autoritățile au reținut un lider local al HVIM suspectat că intenționa să detoneze un dispozitiv exploziv artizanal în acest oraș marți în timpul sărbătorii naționale, potrivit MTI, citat de Agerpres.

Aceștia au mai precizat că organizația din Ținutul Secuiesc a fost expusă la "hărțuieli și calomnii din partea serviciilor secrete" pe parcursul zilei trecute.

Totdată,comunicatul de presă emis de serviciul român de informații SRI este "plin de minciuni" deoarece autoritățile nu au găsit "niciun dispozitiv exploziv ce ar fi putut fi utilizat într-un mod imaginat de SRI", mai spune HVIM.

Naționaliștii maghiari susțin că în timpul perchezițiilor au fost găsite doar "steaguri, T-shirt-uri, petarde de Anul Nou, un accesoriu optic pentru airsoft și artificii pentru un tort de zi de naștere".

Pentru aceste acuze, Micșarea de tineret 64 comitate anunță că se va adresa tribunalelor internaționale, presei internaționale și organizațiilor de drepturi ale omului.

Comentarii Facebook