Wizz Air va deschide, în 2018, 17 noi rute de zbor în România

 

Compania Wizz Air anunță că, în 2018, numai în România va lansa 17 noi rute de zbor.

 

Anul trecut a fost extrem de profitabil în România și la Cluj. În 2017, compania a avut o creștere de trafic de 28%, iar în 11 ani, de la lansarea din 2007 și până acum, Wizz Air a transportat 35 de milioane de oameni, numai în România. Compania a crescut, la nivel național, de la 5,3 milioane de pasageri, în 2016, la 6,8 milioane de pasageri, în 2017.

 

În Cluj, în 2017, compania a crescut numărul pasagerilor cu 31%, la 1,83 milioane de pasageri, iar ca un fapt divers, din 2007, de la primul zbor, și până acum, Wizz Air a transportat 8 milioane de pasageri numai de pe Aeroportul din Cluj. 

 

Pentru anul 2018, la Cluj, Jozsef Varadi, chief executive officer Wizz Air a anunțat că se dorește creșterea capacității de transport de pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca, la 2 milioane de pasageri.

 

În 2018, din Cluj va fi lansat zborul spre Atena.

 

David Ciceo: ”Traficul pe Aeroportul Cluj a fost anul trecut de 2,7 milioane de pasageri, cu o creștere a traficului aerian de 43%. În 2017, am avut mai multe recorduri: 290.000 de pasageri în luna august, 10.723 de pasageri într-o singură zi, 7 august. 

 

În ceea ce privește traficul, apreciem efortul companiei Wizz Air, care are 67% din trafic. Wizz Air a avut o contribuție semnificativă la dezvoltarea traficului, a numărului de destinații și a Aeroportului în general. În 2017, Wizz Air a intrat pe Aeroportul nostru. Efectul poate fi văzut pe statistici. 

 

În 2017, am avut un plus de 800.000 de pasageri. Efortul este al tuturor autorităților și companiilor care lucrează cu Aeroportul Internațional Cluj”.

 

Aeroportul are 300 de angajați, dar în jurul Aeroportului lucreză peste 2000 de oameni. 

 

Venirea Wizz Air la CLuj a creat multe locuri de muncă stabile. Rolul Wizz Air și al celorlalte companii este important și direct și indirect. Îmi spunea domnul Emil Boc că Clujul a reușit să aducă la Cluj Campionatul Eurpopean de Bashet și datorită numărului mare de destinații. A fost la competiție cu un oraș din Polonia, dar a fost ales Clujului. Efectul indirect al numărului de destinații al companiei Wizz Air este important pentru întreaga regiune”, a mai spus David Ciceo.

 

Compania Wizz Air are 67% din traficul de la Cluj, iar a doua companie este Tarom.

 

În 2030 am putea ajunge la 7 milioane de pasageri, dar avem un plan de dezvolare a infrastructurii în trei etape. Cel mai important obiectiv este extinderea pistei. Fără acest lucru nu vom putea ajunge la 7 milioane de pasageri. Din discuțiile avute cu Wizz Air, ei își vor schimba treptat flota și vor avea aeronave Airbus 321, care acum pot ateriza pe Aeroportul nostru numai cu restricție la numărul de pasageri. Există solicitări pentru o capacitate mai mare și pentru alte companii. Suntem încrezători că există interes și pentru zboruri intercontinentale, dar avem nevoie de pista de 3.500 de metri”, a declarat David Ciceo.

Comentarii Facebook