VEȘTI BUNE privind lucrările la Autostrada Transilvania și la Autostrada Turda - Sebeș?

 

CNADNR a cerut constructorilor să urgenteze proiectarea pe tronsonul Gilău - Nădășel de la Autostrada Trasilvania și pe autostrada Turda - Sebeș. 

 

În luna august - septembrie vor începe lucrările în teren la Autostrada Transilvania, pe tronsonul Gilău - Nădășel, și la Turda - Sebeș.

 

Se vor devansa lucrările pentru a putea fi accesați la timp banii europeni, circa 550 de milioane de euro, din care 85% sunt de la UE și restul de la bugetul național. Acești bani sunt necheltuiți de guvernarea PDL, din exercițiul financiar 2007 - 2013. Până în decembrie 2015 acești bani trebuie cheltuiți ca să se depună facturi de decontare la UE. 

 

Dorința este ca acești bani să fie cheltuiți. Ordinul de începere a lucrărilor s-a dat în 20 mai, pentru Turda Sebeș, iar constructorii încearcă să înceapă proiectarea din locul în care se unesc tronsoanele 3 și 4, iar constructorii să plece spre Turda și spre Alba simultan. Astfel, vor putea merge cu proiectarea în pas cu lucrările de construre”, a explicat președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.  (Vezi AICI declarația la minutul 18:04)

 

Autostrada Turda - Sebeș va lega Autostrada Transilvania de coridorul IV. Lucrările trebuie terminate până în decembrie 2015.

 

Tornsonul Gilău - Nădășel are 8 kilometri și este suportat în întregime din fonduri naționale. Lucrările vor fi gata în aprilie 2016.

Comentarii Facebook