Un complex rezidențial "VERDE" a fost finalizat la Cluj. Are loc de joaca, fitness in aer liber și un iaz. Vezi care este blocul modern din Cluj

Investitia se ridica la 3.5 milioane de euro si a fost demarata in luna octombrie 2013. Proiectul rezidential Vision a fost realizat de Studium Green si constă în 177 de apartamente cu 1,2 şi 3 camere, cu suprafeţe utile între 38 mp şi 74 mp. 98% dintre apartament au fost vandute si peste 90% predate, deja, către beneficiari. 

 

Construcţia proiectului a început în anul 2008, iar în perioada 2008-2010 s-au vândut 49 spaţii locative. În anul 2010 compania care a iniţiat acest proiect intră în insolvenţă, lăsând pe drumuri 49 de familii. Acestea se organizează şi încearcă recuperarea daunelor în instanţă, insă fără succes. 

Doi ani mai târziu, în Octombrie 2013 proiectul este preluat de Studium Green şi transformat într-un complex rezidenţial ‘’verde’’, de clasa energetic A, oferind în acelaşi timp prioritate şi susţinere familiilor afectate.

 

Principalele strategii sustenabile ale dezvoltatorului Studium Green implică eficienţă energetică, optimizarea consumului de resurse (materiale reciclate, locale şi naturale, consum redus de apă), colectarea selectivă a deşeurilor la sursă. Pereţii cu grosime de 40 cm, geamurile triplex, senzorii de prezenţă în garaj şi pe casa scării, corpurile de iluminat compact-fluorescente şi LED vor reduce consumul de energie. Clădirea este prevăzută cu loc de joacă pentru copii sau de fitness în aer liber şi un iaz ornamental.

 

Beneficiile pentru ocupant includ costurile reduse de mentenanţă şi operare pe durata de viaţă a clădirii, reducere de 50% la impozitul pe locuinţă, posibilitatea obţinerii unei ipoteci avantajoase, calitate superioară a mediului interior şi o locuintă performantă cu impact redus asupra mediului.

 

Studium Green este primul dezvoltator din România care construieşte, începând cu anul 2012, proiecte rezidenţiale multifamiliale de clasă energetică A şi în conformitate cu standardele internaţionale de certificare BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology). 

Până în prezent, Studium Green a construit aproape 400 de apartamente sustenabile – primul complex rezidenţial verde din România, Studium Green Campus, şi ansamblul Vision. În perioada următoare este planificata construcţia altor trei blocuri de apartamente proiectate BREEAM. 

În iulie 2014, cu ocazia galei găzduite de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, România Green Building Council a acordat companiei Studium Green premiul de” compania sustenabilă a anului”.

 

Comentarii Facebook