Studenții sunt în goană după chirii la Cluj-Napoca. Ce prețuri sunt

 

Studenții au produs mare agitație pe piața chiriilor din Cluj-Napoca, în preajma începerii anului universitar.

 

Conform datelor oferite de portalul OLX, în toate marile centre universitare prețul chiriilor a crescut în luna august cu minim 4%. 

 

În Cluj-Napoca, prețul de închiriere a caselor a fost mai accesibil cu 32% față de lunile ianuarie și februarie a anului în curs. De asemenea, prețul mediu pentru închirierea unei garsoniere este de aproximativ 240 euro/lună, prag similar cu ofertele din Capitală.

 

Pentru apartamentele cu două camere, proprietarii au solicitat la închiriere un preț mediu de 371 euro/ lună, puțin mai mare decât cel din București.

 

În luna august, în Capitală prețul mediu pentru închirierea apartamentelor cu o cameră era de 240 euro/lună, respectiv 348 euro/lună pentru cele cu două camere.

 

Spațiile cu trei camere, ideale pentru tinerii studenți care își doresc să locuiască cu mai mulți colegi, prețul mediu este de aproximativ 512 euro/lună. Apartamentele cu patru camere și casele pot fi închiriate pentru sume cuprinse între 923 euro și 1.198 euro.

 

În București, orașul cu cel mai ridicat nivel de viață, chiriile pentru garsoniere au crescut în medie cu 4% față de începutul anului 2016, în timp ce sumele cerute pentru apartamentele cu patru sau mai multe camere s-au diminuat cu aproximativ 10%. Doar locuințele cu două și trei camere și-au păstrat valoarea de la începutul anului 2016.

 

Cum arată cele mai luxoase chirii din Cluj-Napoca. Prețul e amețitor - FOTO

Comentarii Facebook