DISPERARE! O firmă mare din Cluj oferă BANI la angajare, dar este REFUZATĂ de oameni. Sunt 800 de locuri de muncă

 

O mare companie din Dej a ajuns să ofere bonusuri la angajare, 200 de lei, dar nu reușește nici așa să atragă forță de muncă. 

 

Compania Fujikura a lipit afișe pe stâlpii din foarte multe localități, pentru care anunță: ”Bonus angajare - 200 de lei brut”. Oferta ”un salariu de încadrare de 850 de lei, tichete de masă pentru fiecare zi lucrătoare, bonus de prezenţă, de calitate şi de producţie, transport gratuit”. Foarte mulți consideră că remunerația este insuficientă pentru volumul de muncă.

 

În comuna Panticeu numai patru oameni s-au prezentat la interviuri, iar trei au fost luați pe loc. ”Au venit doar patru oameni, ce să mai zici. Cei de la fabrica din Dej ar angaja cât de mulţi oameni pot, dar nu mai au de unde. Este a treia campanie doar la noi în comună. În total, de la noi din Panticeu, s-au angajat 33 de persoane, care sunt duse şi aduse spre locul de muncă cu autobuzele companiei”, a spus primarul Aron Lungu.

 

Tinerii fug de muca la fabrică. ”Sunt şi oameni fără locuri de muncă şi care nu vor să muncească, unii sunt cu paharul în timp ce alţii sunt mai slabi de minte, şi nu ai ce să le faci. Eu chiar nu îi pot înţelege”, a mai spus primarul.

 

Fabrica Fujikura produce piese pentru industria auto.

 

Directorul AFOFM Cluj, Daniel Don, a spus că sunt disponibile 800 de locuri de muncă. ”Ei asigură transportul, dar nu se duce lumea. De la fostul combinat de industria sârmei din Câmpia Turzii am trimis 50 de oameni la angajare şi s-au angajat doar trei, restul au refuzat. Cei de la fabrica din Dej aduc muncitori şi de la o distanţă de 100 de kilometri, ca să poate să asigure producţia”, a spus Don.

 

Salariul la fabrică depășește suma de 1.000 de lei, dar oamenii consideră că banii sunt prea puțini. 

 

Daniel Don crede că Fujikura ar fi trebuit să deschidă o fabrică în zona Câmpia Turzii, unde șomajul este foarte mare. ”Doar aşa, credem noi, vor putea ajunge la maximul de muncitori pe care şi-l doresc ei. Oricum noi deja am început să eliminăm de la plată, şomerii care au primit repartiţii şi nu s-au dus la muncă la fabrica de la Dej”, a declarat Don, conform Evz.ro.

Comentarii Facebook