Cum să-ţi vinzi apartamentul în timp record şi la un preţ avantajos în patru paşi



Piaţa imobiliară din România este suprasaturată cu oferte ce promit să satisfacă toate gusturile şi bugetele potenţialilor cumpărători. În acest context, conform experţilor portalului imobiliar online compariimobiliare.ro, este esenţial ca apartamentul oferit spre vânzare să impresioneze încă de la anunţurile postate online. Ce face diferenţa între un eşec şi o tranzacţie de succes? Simplu:

Cere un preţ real

Valoarea de listare a unui apartament trebuie să fie în concordanţă cu alte locuinţe similare. Spre exemplu, compariimobiliare.ro prezintă media preţurilor apartamentelor de vânzare din fiecare oraş, pe zone. De asemenea, preţul cerut nu ar trebui să includă o marjă de negociere mai mare de 5 – 10%.

Lucrează cu un profesionist

Dacă nu sunteţi cunoscător al domeniului, apelaţi la un profesionist. Încercaţi să găsiţi un agent imobiliar specializat pe zona dumneavoastră şi asiguraţi-vă că depune tot efortul pentru a vinde cât mai repede şi în cele mai bune condiţii prin negocierea unui comision sub forma de procent din valoarea tranzacţiei. Nu în ultimul rând, este indicat să-i oferiţi exclusivitate pe propietate pentru un timp limitat.


Fotografiile sunt cartea de vizită

Potenţialul cumpărător va intra prima dată în contact cu apartamentul de vânzare prin intermediul fotografiilor de prezentare. Angajaţi aşadar un profesionist pentru această sarcină. Acesta va ști să evidențieze punctele forte ale locuinței și să evite detaliile care ar putea îndepărta clienții. Imaginile trebuie completate de o descriere pertinentă a locuinţei, indiferent că vorbim de caracteristici, utilităţi, finisaje, dotări sau puncte de interes aflate în imediata apropiere a apartamentului.

 




Prima impresie contează. Atenţie sporită la baie şi bucătărie

Felul în care arată locuinţa dumneavoastră la prima vizită poate face diferenţa dintre eşecul şi succesul unei tranzacţii. Mai întâi de toate, locuinţa ar trebui să fie igienizată, proaspăt zugrăvită şi/sau vopsită în culori deschise, luminoase, de preferat alb. Apoi, este foarte importantă aranjarea, din punct de vedere estetic: mobila trebuie aşezată astfel încât să creeze impresia de spaţiu; întreaga locuinţă să fie bine luminată, preferabil cu lumină naturală; obiectele personale nu trebuie lăsate la vedere; toate camerele să fie bine aerisite. Ţine minte! Baia şi bucătăria sunt lovitura de graţie! Totul trebuie să arate impecabil şi gata de locuit.

Peste 280.000 de tranzacţii imobiliare au fost înregistrate în primul semestru al anului 2017 în România. Conform Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, în primele şase luni ale anului, cele mai multe vânzări de apartamente au fost înregistrate în Bucureşti – 33.373, Cluj – 19.072 şi Ilfov – 15.732, însă apetitul cumpărătorilor a crescut şi în celelalte mari oraşe ale ţării: Timişoara, Braşov, Iaşi şi Constanţa.

Un nou stoc de peste 25.000 de apartamente va fi livrat la nivel naţional până la sfârșitul anului. Bucureştiul va avea peste 4.500 de locuinţe noi, între care 500 se încadrează în segmentul premium şi de lux. Peste 4.200 de noi locuinţe urmează să fie livrate în cursul acestui an în capitala Transilvaniei, majoritatea adresându-se segmentului middle market. Urmează Braşovul cu 1.200 de apartamente şi Iaşi, Constanţa şi Timişoara cu circa 1.000.

Oferta compariimobiliare.ro. cuprinde peste 11.700 apartamente de vanzare in Cluj-Napoca, 9.400 în Bucureşti, 1.400 în Braşov, 2.500 în Constanţa, 4.500 în Iaşi şi 2.100 în Timişoara.


FOTO: Regatta.ro

FOTO: Taboo Imobiliare

Comentarii Facebook