Cluj Arena a primit o veste extrem de PROASTĂ, la finalul Untold Festival

 

Societatea Cluj Arena a înregistrat venituri foarte bune de pe urma Untold Festival, dar luni dimineață conducerea a primit o lovitură grea.

 

Conturile societății care administrează stadionul sunt blocate, ca urmare a unei decizii emise de Direcția de Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. 

 

A fost un control de la Curtea de Conturi și ne-au impus să plătim 14 milioane de lei impozit pe stadionul Cluj Arena. Primăria Cluj-Napoca a trecut la punerea în aplicare a acestei decizii și ne-am trezit luni dimineața cu conturile blocate. Am depus contestație, dar suntem în imposibilitatea de a accesa conturile”, a declatat Radu Rațiu, managerul SC Cluj Arena SA.

 

Cele 14 milioane de lei reprezintă impozit pe stadion, impozit neplătit din 2011 și până acum. 

 

Cluj Arena a înregistrat un profit de 140.000 de lei de pe urma Untold Festival, dar banii sunt blocați în conturi. ”Am perceput o taxă de 10.000 de lei pe zi pentru închirierea stadionului. Organizatorii au închiriat totul pe 14 zile. Toți banii sunt blocați”, a mai spun Rațiu.

 

Acesta a precizat că stadionul este un bun al statului și nu ar trebui plătit impozit pe el.

 

Între CJ Cluj și SC Cluj Arena a fost încheiat un contract în participațiune. Consiliul Județean (CJ) Cluj vine cu bunul, cu stadionul, și SC Cluj Arena, la care CJ Cluj este acționar în proporție de 90%, vine cu exploatarea lui. Bunul este în domeniul privat al statului. Curtea de Conturi spune că noi am avea administrarea și folosința bunului, dar noi spunem că parteneriatul dintre CJ Cluj și SC Cluj Arena este un contract în participațiune, în care ei vin cu bunul și noi venim cu exploatarea lui, iar la finalul fiecărui an se împart pierderile sau profitul. Când am primit TVA -ul pe stadion l-am dat la Consiliul Județean Cluj”, a mai spus Radu Rațiu, managerul SC Cluj Arena SA.

 

Stadionul are un buget anual de 2 milioane de euro, din care circa 1,2 milioane de lei sunt cheltuielile cu utilitățile. Radu Rațiu susține că stadionul are venituri cât să își acopere cheltuielile, dar nu poate plăti 14 milioane de lei impozit. ”Soluția ar fi, dacă nu reușim să schimbăm lucrurile, ca CJ Cluj să facă o majorare de capital și să plătească banii. Așa s-a întâmplat și la Sala Polivalentă, unde Primăria Cluj-Napoca este acționar, a făcut majorare, și a plătit către bugetul local impozitul pe sală”, a mai spus Rațiu.

 

Cluj Arena face bani din închirierea spațiilor din stadion către firme, din nunți și mai puțin din evenimente sportive.

Comentarii Facebook