Bistro Viena a dus cârnați expirați la Untold: Amenda 45.000 de lei / UPDATE: Cârnații aveau valabilitate 3 luni

 

Un bistro celebru din Cluj-Napoca a fost amendat de inspectorii sanitar veterinari cu 45.000 de lei, după ce au fost găsiți cârnați expirați. 

 

Conducerea Direcției Sanitar Veterinare Cluj a confirmat faptul că la standul deținut de SC Tobirom SRl a fost găsită cantitatea de peste 40 de kilograme de cârnați import Germania cu termenul de valabilitate expirat.

 

Noi am avut două echipe care au acționat la Untold. Am depistat la această societate o cantitate de cârnați de origine Germania care ar fi trebuit să fie consumați până în 28 iulie, dar în 30 iulie erau puși la consum. Am aplicat amenda minimă de 45.000 de lei”, a precizat Ion Bradea, directorul adj. DVS Cluj.

 

O altă firmă, SC Drisco SRL, a fost amendată cu 4.000 de lei și s-a dispus confiscarea cantității de 300 de kg de mâncare pentru că nu erau respectate condițiile de igienă. 

 

În total, inspectorii DSV Cluj au aplicat 7 amenzi în valoare de 56.200 de lei.

 

Conform informațiilor online, SC Tobirom deține Bistro Viena din centrul Clujului, un local frecventat de turiștii străini, fiind în zona zero a orașului. 

--------------------------

UPDATE

 

Termenul de valabilitate inscriptionat pe ambalaj este pt atunci cand produsul este pastrat la o temperatura constanta de 2-6 grade. In cazul in care produsele sunt pastrate la o temperatura de congelare (-18 grade), termenul de valabilitate este mai mare cu 90 de zile. Aceste produse au fost pastrate in camera de congelare (-18 grade) si au fost fost scoase spre decongelare, zilnic, cantitatea necesara pt vanzare in urmatoarea zi. In cazul acestui lot de marfa,  produsele erau in termen de  valabilitate, in conditii de congelare, pana la data de 28.10.2015.

 

Intr-adevar au fost comercializate si produse direct refrigerate (2 - 6 grade), produse care au fost aduse special pt acest Festival, care aveau termenul de valabilitate in conditii de refrigerare (2-6 grade), pana la data de 23.08.2015, sau in cazul congelarii erau valabile pana la data de 23.11.2015”, a precizat Dorin Tirla, reprezentatul Bistro Viena.

 

Acesta susține că a explicat la DSV Cluj că produsele aveau termen de valabilitate 3 luni și că speră să fie anulată amenda.

 

Comentarii Facebook