Bechtel face 64 de kilometri din Autostrada Transilvania si taie din costuri


Compania americana Bechtel ar fi cedat presiunilor facute de Ministerul Transporturilor de a reduce din costul pe kilometru si va continua sa lucreze la Autostrada Transilvania.

Surse din cadrul Ministerului Transporturilor, citate de capital.ro, sustin ca oficialii Bechtel au fost de acord sa reia lucrul din toamna, iar intre timp sa incaseze o parte din restantele de 112 milioane de euro, pentru lucrarile efectuate in 2010.

Compania Bechtel ar urma sa lucreze exclusiv pe tronsonul Suplacu de Barcau - Bors, in lungime de 64 de kilometri, realizat in proportie de 41,5%. Negocierile nu includ si portiunea de autostrada intre Gilau si Nadasel, ramasa nefinalizata din tronsonul 2B.

Oficialii Ministerului Transporturilor nu au precizat pana acum cu cat va lucra Bechtel pe kilometru. Ministerul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat pentru Stiri de Cluj ca "negocierile cu firma Bechtel nu au fost finalizate si ca numai saptamana viitoare se va sti cu exactitate cat va costa un kilometru din Autostrada Transilvania".

Compania a incasat pana acum 997 de milioane de euro, plus penalitati de 10,2 milioane si plata TVA -ului in valoare de 550 de milioane de lei.

Comentarii Facebook