Aplicația TraficOK, disponibilă și în România pe iPhone şi iPad. ADIO blocaje în trafic?

 

TraficOK, primul serviciu naţional de date din trafic în timp real din România, este disponibil și pe iPhone și iPad. 

 

Aplicaţia TraficOK permite verificarea rapidă şi în timp real a stării drumurilor, existenţa unor evenimente de genul accidente, drumuri în lucru sau ambuteiaje pe traseul pe care utilizatorul doreşte să-l urmeze. În acelaşi timp, utilizatorii pot vizualiza timpul de parcurs pentru o serie de rute presetate ţinând cont de evenimentele de trafic la momentul respectiv cât şi întarzierea estimată din cauza acestora.

 

Informaţiile de trafic accesibile prin intermediul aplicaţiei provin din mai multe surse: autovehicule monitorizate prin GPS (peste 65.000 care circulă pe teritoriul României); date jurnalistice (televiziune, radio, internet), informări oficiale (poliţie, pompieri, primării, etc) şi informaţii de la participanţii la trafic. După colectare datele sunt centralizate, filtrate, validate şi apoi transmise către dispozitivele mobile cu conexiune wireless sau 3G prin intermediul softului specific.

 

Aplicaţia TraficOK pentru terminale mobile iOS include o serie de funcţionalităţi concepute special pentru a oferi conducătorilor auto cele mai dinamice, corecte şi la timp informaţii disponibile în sistem:

 

- Hartă detaliată cu informaţii din trafic în orice moment, la nivel naţional;

- Vizualizare grafică a blocajelor din trafic utilizând icon-uri intuitive;

- Meniul Travel Times care afişează durata de deplasare în timp real între principalele oraşe din Romania;

- Actualizări continue cu localizare GPS a evenimentelor din trafic;

- Funcţia Follow-me care permite centrarea automată a hărţii în jurul poziţiei curente a utilizatorului;

 

Posibilitatea ca utilizatorii aplicaţiei să raporteze evenimentele întalnite în trafic direct de pe terminalele mobile. Datele vor fi preluate şi afişate imediat pe hartă astfel încât şi restul conducătorilor auto să poată beneficia de ele. Acces direct la reţelele de socializare Facebook şi Twitter, e-mail sau SMS pentru ca utilizatorii să poată împărtăşi cu prietenii experienţele din trafic.

 

Aplicaţia TraficOK este compatibilă cu iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation), iPod touch (5th generation) şi iPad. Necesita iOS 5.0 sau o versiune mai recenta şi activarea funcţiei GPS.

 

Dezvoltarea aplicaţiei s-a realizat printr-un parteneriat între AROBS, Be-Mobile (companie belgiană specializată în furnizarea de conţinut şi servicii de trafic) şi HixField (dezvoltator şi integrator belgian de aplicaţii mobile).

 

TraficOK pentru iPhone şi iPad reprezintă continuarea dezvoltării proiectului de monitorizare a blocajelor în trafic din Romania, TraficOK, lansat în luna Noiembrie 2012. În circa 3 luni vom lansa şi aplicaţia TraficOK pentru smartphone-uri cu sistem de operare Android . Serviciul rulează deja cu succes pe sistemele de navigaţie Smailo TraficOK şi în curând va fi implementat şi pe sistemele de navigaţie MIO, preţul acestuia fiind inclus în preţul dispozitivelor GPS”, a declarat Voicu Oprean, director general AROBS Transilvania Software.

 

Aplicaţia TraficOK este deja disponibilă şi poate fi downloadata gratuit pentru o perioadă de 10 zile direct din AppStore. Variantele de abonament pentru accesul la datele de trafic după această perioadă sunt 4,99 euro/ 3 luni sau 16,99 euro/ an.

Comentarii Facebook