Sase nominalizari pentru Teatrul Maghiar de Stat din Cluj la Gala UNITER de luni seara

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj este nominalizat de sase ori la premiile UNITER care se acorda in luni seara la Bucuresti.

 

Spectacolele "Leonce si Lena" si "Strigate si soapte", ambele puse in scena la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, vor concura pentru titlul de cel mai bun spectacol, cu piesa "Livada de visini" a Teatrului National din Bucuresti.

 

Regizorul piesei "Strigate si soapte", Andrei Serban, este nominalizat, alaturi de Lazslo Bocsardi ("Negutatorul din Venetia", Teatrul Maghiar din Sfantu Gheorghe) si Alexandru Dabija ("O noapte furtunoasa", Teatrul National Iasi) la categoria Cel mai bun regizor.

 

Un alt actor de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, Zsolt Bogdan, este nominalizat, pentru rolul din spectacolul "Strigate si soapte", la categoria Cel mai bun actor in rol principal. El concureaza cu Marius Manole si Horatiu Malaele.

 

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj a mai primit inca doua nominalizari la Gala premiilor UNITER: Gabor Viola, pentru rolul din "Leonce si Lena", la categoria Cel mai bun actor in rol secundar, si Carmencita Brojboiu, pentru scenografia spectacolului "Leonce si Lena".

 

Gala premiilor UNITER are loc luni seara, de la ora 21.00, in studioul TVR.


Vezi si...

Gala UNITER 2011 dominata de Teatrul Maghiar Cluj! "Strigate si soapte" - cel mai bun spectacol, iar Zsolt Bogdan, cel mai bun actor

 

Foto: huntheater.ro

Comentarii Facebook