Rares Trifan, directorul Operei Nationale Cluj, descrie ce se va intampla la Balul Operei 2011 - VIDEO

 

Balul Operei 2011 va avea un iz parizian, iar organizatorii le pregatesc invitatilor de gala surprize de marca. Covor rosu, artificii, jocuri de lumini, dar si un decor specific Parisului.

 

Balul va incepe sambata, 19 februarie, de la ora 18.30, o data cu venirea invitatilor.

"Ne-am gandit la Paris, capitala mondiala a modei. Aceasta idee a gasirii unei teme nu face altceva decat sa dea o unitate balului din fiecare an, dar in acelasi timp aduce si o mare diversitate. In fiecare an avand o tema diferita vom reusi sa cream curiozitate si aducem ceva nou de fiecare data.

Spectacolul Operei Nationale sta sub aceeasi tema de aceea l-am si numit 'Paris, mon amour!'. Este alcatuit din momente muzicale nu neaparat create de compozitori francezi, dar care stau sub semnul culturii franceze. De exemplu avem trei momente compuse de familia Stauss. Ei sunt vienezi, dar operele se numesc 'Valsul parizian' si 'Marsul lui Napoleon'.

Ne-am straduit sa aducem in cadrul Balului aceasta atmosfera si specificul unor evenimente care s-ar petrece la Paris.

Decorul este inspirat de arhitectura pariziana. Cu totii veti recunoaste turnul Eiffel, ce altceva ar putea sa simbolizeze mai bine Parisul
", a declarat directorul Operei National Cluj, Rares Trifan.

Coregrafia spectacolului sustinut sambata este semnata de Roland Podar, coregraful Operei Nationale, iar scenografia este realizata de Valentin Codoiu.

In cadrul evenimentului nu a fost uitata nici Edith Piaf, urmand sa aiba loc un scurt moment din opera celebrei artiste franceze.

Gala Laureatilor va fi organizata duminica, 20 februarie, intr-o formula cu totul schimbata fata de anii trecuti. "Si aici am gasit o formula originala. Am hotarat ca cea de-a doua parte a balului sa aiba o structura diferita.

Invitatii de gala vor fi onorati de un concert sustinut de violonistul Alexandru Tomescu, care va veni cu vioara Stradivarius si va sustine un concert pentru vioara acompania de pianistul Toma Popovici
", a mai spus Rares Trifan.

Comentarii Facebook