Istoria presei clujene scrisa de Tiberiu Farcas, lansata cu sala plina de ziaristi si personalitati - VIDEO si FOTO

 

Prima Istorie a presei clujene de dupa Revolutie, scrisa de fostul jurnalist Tiberiu Farcas, a fost lansata joi seara in prezenta a 200 de ziaristi si personalitati din oras.

 

Volumul ""Colosul cu picioare de hartie" - O istorie subiectiva si ilustrata a presei scrise din Cluj-Napoca 1989-2010" a atras ca un magnet personalitatile orasului. Sala de la Casa Universitarilor a fost arhiplina, lucru nefiresc pentru o lansare de carte.

 

Rectorul UBB Cluj, profesorul Andrei Marga, si sociologul Vasile Dancu au vorbit in fata audientei despre importanta presei, criza economica si modul in care mass-media clujeana este afectata (n. red. Vezi video pentru mai multe amanunte).

 

Cartea scrisa de Tiberiu Farcas are 450 de pagini si cuprinde amanunte foarte interesante despre modul in care a evoluat si "murit" presa din Cluj. 

 

Sunt foarte multe fotografii ale jurnalistilor, dar sunt prezentate si cotidienele care au aparut in ultimii 20 de ani in Cluj Napoca, intre care si "defunctele" "Transilvania Jurnal" si "Ziarul de Cluj".

 

 

Comentarii Facebook