V-ați pierdut pisica? Sfaturi de urmat pentru găsirea pisicilor pierdute


Pisicile crescute în casă sau apartament pot dispărea, iar găsirea lor este o problemă. Pentru a le găsi, ajută foarte mult să urmați anumiți pași.

Jurnalista Cristina Ghibu a explicat care sunt pașii de urmat dacă v-ați pierdut pisica

Dacă e nesterilizat s-a dus la fete. Când îl găsiți va rog să-l sterilizați pt a evita accidentele, creșterea Nr de pisici cu viitor incert și pt sănătatea lui

Sfaturi pentru pisici pierdute:

1. Să-i puneți litiera afară (cu nisipul necurățat) și să duceți o pătură sau o bluză afară (ele recunosc mirosurile cunoscute lor de la distanță și sunt șanse foarte mari să vină la litiera lor sau la o îmbrăcămintea cu miros cunoscut)

2. Să-i lăsați lângă litieră hrană și apă

3. Să îl/o căutați și chemați mai ales dimineața devreme și seara târziu când e mai liniște și cresc șansele să vă audă și să aibă curaj să iasă din ascunzatoare.

4. Să cercetați fiecare loc mic: tufiș, beci, garaj - orice unde s-ar putea ascunde.

5. Să mergeți la căutat cu jucăria și hrana preferată. (Dacă de exemplu îi plac undițele sau laserul, să le folosiți la căutare. De asemenea, dacă vine la sunetul pliculețului, conservei sau a bobițelor, să folosiți acele sunete.)

6. să puneți cât mai multe afișe cu el/ea în zonă (găsiți un model la fișierele grupului). Foarte des au fost găsite pisici pierdute datorită afișelor.

7. Să lăsați afișe și la cabinetele veterinare din zonă.

8. Să întrebați vecinii dacă ei au văzut cumva pisica, să-i rugați să se uite și ei după el/ea și să-i rugati să cerceteze și ei beciurile și garajele, în caz că pisica a intrat acolo și a fost, accidental, închisă înăuntru. Să le lăsați numărul dumneavoastră de telefon astel încât să vă poată suna în cazul în care îl/o văd ei.

9. Să vă interesați dacă sunt persoane care hrănesc pisicile străzii în zonă. Poate ele o să vadă pisica pierdută și vă pot contacta.

10. Postați anunțul de pierdere pe grupurile de Facebook (sunt grupuri dedicate animalelor pierdute sau găsite pe orașe și pe cartiere) și ridicați anunțul regulat pe grupuri lăsând un comentariu la ele.

11. Dacă nu sunt foarte multe pisici în zonă, puteți folosi o cușcă capcană, poate astfel o să intre în ea când îi este foame.

12. Să nu vă pierdeți speranța și să nu renunțați la căutare. Au fost găsite pisici după 1 lună dar și după aproape 1 an.

- -

Pisicile de obicei nu merg foarte departe. Dacă sunt pisici de interior și au scăpat, cel mai probabil stau nemișcate într-un loc ascuns și nu vin din prima la chemarea dumneavoastră. De aceea trebuie insistat”.

Comentarii Facebook