Gardul, motiv de dispută între vecini. Câţi metri trebuie să aibă gardul între două proprietăți civile, pentru a nu încălca legea


Mai mulți vecini au ajuns în instanță din cauza înălțimii gardului. Acest amănunt este reglementat în Codul Civil unde este precizat faptul că gardul între două proprietăți civile trebuie să aibă maximum 2 metri înălţime. 

De asemenea, legea susține că îngrădirea proprietății este un drept și nu o obligație.

Înălțimea gardului dintre vecini este de maximum 2 metri cu derogările de rigoare. Astfel, un gard despărțitor între vecini nu trebuie să încalce nici dreptul la proprietate și posesie al vecinului și nici nu trebuie să fie amplasat doar pe o singură parte a unei proprietăți și în același timp trebuie să permită și scurgerea apei de pe el, pe ambele fonduri de proprietate”, se arată în Art. 662 alin. 2 Cod Civil- (2), potrivit lege5.ro.

Cu toate acestea, legea dă însă dreptul administrațiilor locale, prin reglementări de urbanism, să permită sau nu ridicarea gardului peste o anumită înălțime. Un alt aspect care trebuie știut este că gardul trebuie construit, obligatoriu, de către ambii vecini, potrivit Adevarul.ro.

Comentarii Facebook