RECORD pentru o cazare de 4 nopţi la UNTOLD 2022


Cel mai mare festival de muzică din România și unul dintre cele mai mari din lume bate un record privind costul cazării.

Pentru că vor fi circa 100.000 de festivalieri pe zi, cazările sunt insuficiente.

Astfel, pachetul la un hotel de cinci stele, pentru patru nopţi de cazare cu mic dejun, în perioada 4-8 august, a ajuns la 15.000 de lei (n.red. 3000 de euro) în camera dublă standard şi 17.000 de lei în camera dublă premium. Vorbim și despre cel mai nou hotel din Cluj, care are locația chiar în festival. 

Untold are loc între 4 şi 7 august la Cluj-Napoca pe stadionul Cluj Arena şi avea opt scene. Preţul unui bilet cu acces general pentru o zi porneşte de la 50 de euro, iar abonamentul pentru patru zile de festival ajunge la 159 de euro.

Untold e în top 5 cele mai mari festivaluri din lume

Festivalul UNTOLD a fost inclus în top cinci cele mai mari festivaluri ale lumii, potrivit companiei de analiză Vibrate.

După doi ani de incertitudini, sezonul 2022 se anunță a fi unul extraordinar pentru industria de evenimente. Platforma de analiză Vibrate a publicat rezultatele raportului anual Post-Pandemic Festival Report 2022, o analiză detaliată în care au fost incluse date legate de cele mai mari festivaluri, cei mai book-uiți artiști din lume, trend-urile din industria muzicală, dar și nivelul de încasări la nivel global.

La capitolul Top Festival din acest raport anual au fost analizate 500 de festivaluri din lume, line-up-ul acestor evenimente, prețul biletelor și al abonamentelor, platforma Vibrate realizând și un studiu în care au fost implicați organizatorii de festivaluri.

Clasamentul celor mai mari cinci festivaluri din lume a fost realizat pe baza scorului de performanță care include: popularitatea, artiștii incluși în line-up, postările și mențiunile pe propria pagină a profesioniștilor din industrie. Scorul final a fost calculat pe baza fiecărei ediții, începând cu 2018.

330 de festivaluri, 18.215 artiști confirmați la aceste evenimente au stat la baza rezultatului final al raportului Vibrate.

La secțiunea Electronic Music Festival, acest gen de evenimente fiind și dominant la nivel global, festivalul UNTOLD a intrat în Top 5 cele mai mari festivaluri din lume, fiind într-o companie selectă alături de Tomorrowland (Belgia), Ultra Music Festival (Miami), Electric Daisy Carnival (Las Vegas) sau Lollapalooza (Brazilia).

Comentarii Facebook