Chiriile din Cluj-Napoca au explodat pe durata UNTOLD. Ce tarife se practică


Clujenii cu apartamente fac bani din chirii pe durata UNTOLD. 

În perioada 9-13 septembrie, pentru două persoane și patru nopți nu au cum să găsească nu prea există ofertă sub 1.700 de lei, potrivit wall-street.ro.

Pentru cei cu pretenții, un apartament mare, de 58 de metri pătrați, cu pat dublu și toate dotările necesare poate fi închiriat cu 27.200 de lei. De asemenea, o garsonieră ceva mai mare și mai bine dotată, pentru patru zile, este închiriată cu 5.500 de euro cu ocazia festivalului.

În mod normal, pe această perioadă, chiriile apartamentelor cresc de 3 – 5 ori. Estimăm că și în acest an va fi cel puțin la fel”, explică agenții imobiliari. 

Festivalul aduce beneficii mari Clujului, dar vine la pachet și cu un fenomen speculativ în acea perioadă. Un oras de 300.000 de locuitori este asaltat de cateva zeci de mii de turiști în acel interval. Evident, orașul nu are o capacitate atât de mare de cazare și nici nu beneficiază de investiții în infrastructura de turism, pentru că UNTOLD e odată pe an, deci nu ar fi sustenabil. Asistăm așadar la o explozie a chiriilor pe termen scurt în acel interval. Legenda vorbește și despre practica de a închiria un apartament cu 3 camere cu 1.000 de euro pentru 3-4 zile, și că mulți clujeni se mută în acea perioadă pentru a-și promova spațiile locative pe platformele de închiriere în regim hotelier”, a explicat Daniel Crainic, marketing manager al imobiliare.ro.

Comentarii Facebook