Duminica 29 Ianuarie

Avertismentele polițiștilor pentru participanții UNTOLD Festival. Ce le recomandă să facă



Peste 400 de polițiști clujeni vor asigura paza, alîturi de jandarmi și forțele de securitate, la UNTOLD Festival, care începe de mîine la Cluj-Napoca.

Astfel, oamenii legii au emis o serie de recomandări și sfaturi pentru participanții la festival.

Poliţiştii le recomandă participanţilor să nu consume alcool în exces, să nu intre în conflicte şi să aibă grijă la bunurile personale.

Pentru ca festivalul, organizat pe raza municipiului Cluj-Napoca, să fie prilej de bucurie pentru toţi participanţii, IPJ Cluj recomandă:

 Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime.

 Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător! Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un
comportament deviant.

 Nu acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp!

 Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!

 Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.

 Nu participaţi la jocurile de noroc clandestine, organizate de persoane care profită de naivitatea celor tentaţi de câştiguri facile şi sesizaţi, de îndată, poliţiştii.

 Când participaţi la festivaluri şi înnoptaţi în cort, alegeţi să campaţi în stații de campare special amenajate! Dacă vă îndepărtaţi de locul în care aţi poposit, nu lăsaţi bunuri de valoare în interior!

 Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!

 Înainte de a porni într-o călătorie mai lungă cu autoturismul, verificaţi starea acestuia, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră.

 Nu porniţi obosiţi la drum, folosiţi centura de siguranţă şi, când e cazul, scaunul pentru copii! Ţineţi în maşină vestă şi triunghiuri reflectorizante, extinctor şi trusă de prim-ajutor.

 Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

 Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora.

 Atunci când sunteţi martorii unor fapte antisociale sau aţi fost victima unei infracțiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat echipaj de poliţie sau să apelaţi gratuit numărul unic de urgenţă 112!

Comentarii Facebook