Vlogger în excursie la Cluj: ”Probabil nu veți fi toți de acord cu mine, dar nu mă văd locuind la Cluj” - VIDEO


O vloggeriță a venit în vizită la Cluj, s-a declarat vrăjită de oraș, dar a spus că nu ar vrea să locuiască aici. 

Am mers 43 de kilometri în aceste trei zile. Probabil nu veți fi toți de acord cu mine, dar, cu părere de rău, nu m-aș vedea locuind în Cluj.

Orașul este superb, totul. Arhitectura, clădirile, oamenii sunt superbi, buni, sar în ajutor. 

Eu ziceam că ”Clujul este orașul meu, Cluj, Cluj, Cluj!”, dar nu am simțit un foc în interiorul meu, care să îmi spună că ăsta e orașul meu. Mai mult ca sigur voi vizita și să văd unde găsesc licuriciul ăla care îmi spune că acesta este orașul meu. Până acum, doar Sibiul a făcut asta, doar în Sibiu m-am simit liberă, dar nu am văzut toate orașele”, a explicat aceasta la finalul reportajului.

Nu este clar ce nu i-a plăcut, pentru că a uitat să menționeze. Alți vloggeri au fost mai aplicați și au criticat faptul că zonele verzi nu sunt pe măsura promisiunilor, că lipsește viața de noapte și prețurile sunt nejustificat de mari. 

Ce vedete din România au criticat Clujul de-a lungul timpului

Regretatul om de radio Andrei Gheorghe a criticat acum câțiva ani mâncarea proastă. ”Un lucru pe care îl reproșez Clujului, dar pe care îl înțeleg, e faptul că v-au plecat toți bucătarii. E mâncarea tradițional proastă aici. Nu aveți nimic special. Aia nu e mâncare ce credeți voi. Mâncarea e proastă peste tot. Banală. Se confundă abundența cu calitatea. Clujul s-a dezvoltat foarte mult pe vizual. Acest vizual este datorat infuziei de graficieni, IT-iști. Clujul nu s-a dezvoltat pe loc. Clujul s-a dezvoltat pe IT și dacă voi nu o să știți să faceți managementul succesului, nu o să mai fie IT. IT-ul acesta a adus mult design și îmbunătățire vizuală. În schimb, e doar imagine. Imaginea nu e dublată de conținut, în cazul acesta, mâncarea. Arată bine, e ok, dar nu e bună. E banală și mediocră. Am mâncat la Bujole, Maimuța Plângătoare, Jaxx și în multe alte locuri. Știți voi ce e aia mâncare indiană? Vă dau niște pachețele stupide, fandosite, se jupuiesc vegetarienii pentru aberații mentale și se laudă după aceea cu victorii neadevărate. Din România, în general, nu doar din Cluj, au plecat bucătarii, iar calitatea mâncării a scăzut foarte mult”, a spus realizatorul radio, în 2017. Citește AICI tot ce a spus.

Mihai Sturzu, fostul component al trupei Hi-Q, a șters pe jos cu Clujul într-un vlog, din 2019. 

Eu am și stat la Cluj câteva luni și am observat isteria asta cu ”Domne, cât de fain îi la Cluj!”. Nu poți să spui unui clujean, nu de rău, ci o semi-critică, că te ia. ”O, dar e forte, fain la Cluj, îi forte, forte fain!”. Mă, și a apărut acum un articol că Târgul de Crăciun de la Cluj e, dacă nu cel mai frumos, e printre cele mai frumoase din Europa. Bă, ce s-a umflat orezul în clujeni, mă băiatule. Azi prietenul meu clujean a pus un articol că s-a aflat că Primăria Cluj a plătit 100.000 de euro (n.red. Gabriel Oniga, membru Pro România a scris că s-a plătit 10.000 de euro) pentru titlul ăla de căcat că Târgul de Crăciun e cel mai fain”, a comentat Mihai Sturza.

Acesta a spus că a și locuit la Cluj-Napoca, anul trecut, timp de 2 luni. 

Am stat la un hotel în cartierul Bună Ziua și am văzut cum sunt blocurile. Păi blocurile sunt la câțiva metri unele de altele, nu au soare, dar clujeanul e pregătit să dea acolo mii de euro pe metru pătrat. Pentru că e ”forte, forte fain!”.

Le-am spus că nu se poate circula, că e bară la bară, dar au început: ”No, e oraș mare. Așa e la metropolă, e forte, forte fain! Și domnul Boc, ioi”. Atât sunt fraieri ăștia cu Boc și campaniile lui foarte ieftine. L-a surprins un trecător pe Boc cum dădea el zăpada de pe balustrada balconului Primăriei: ”Ioi, no, ce fain îi domnu Boc, tulai Doamne, cum dă el zăpada!”. Bă, voi sunteți nebuni, eu aș fi nefericit ca primarul să dea jos zăpada. Primarul are altă treabă”, a mai spus Mihai Stuza.

Acesta a criticat și putoarea de la Groapa de gunoi a orașului, care afectează Aeroportul.

”Bă, dar pute la Aeroport vara, seara, de nu poți sta. Dar nu le poți spune clujenilor că încep: ”No, nu miroase chiar fain, da e pentru că acolo e groapa de gunoi. No, asta îi, da îi fain și avem aeroport și o să zburăm de pe Aeroportul de la Cluj” în p..ă cu satelitul că la New York nu aveți cum. Nu poți să le spui nimic, sunt ceva extraordinar”, a relatat Sturzu. Vezi AICI postarea VIDEO.

Comentarii Facebook