Bibliotecă în inima Munților Apuseni, la Padiș - Glăvoi. Ce este ”igloo-ul vieții”


O bibliotecă mobilă a fost montată de ceva vreme în zona Padiş - Glăvoi, din Munţii Apuseni, fiind un perfect refugiu pentru turiștii amatori de drumeții. 

Bibliotecă a fost amenajată într-un ”Igloo al Vieţii”, din vecinătatea Postului Salvamont al Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor. 

Acolo se găsesc peste 300 de cărţi. Inițiativa aparține Asociaţia Exploratorilor Puşcaţii din Arad, având obiectivul principal de a implementa conceptul de NoMAD Library.

NoMadLibrary înseamnă o conectare între noi și natură, și cum facem mai bine chestia asta, decât în aer liber, și explorând, lăsând imaginația liberă să fugă pe paginile cărților din interior”, a explicat un voluntar al proiectului.

Sebastian Zbârcea, coordonator proiect NoMadLibrary, a spus că biblioteca mobilă este un proiect cultural-educativ. ”Este vorba despre mai multe biblioteci care au fost amplasate în mai multe locații din România. Această locație ne oferă posibilitatea drumețiilor, avem foarte multe obiective turistice care merită vizitate. Plus că este o zonă în care se poate campa și se poate citi”, a adăugat acesta.

Turiștii care dau întâmplător peste ”igloo-ul vieţii” sunt uimiți de descoperirea făcută.

Foto: Vasile Mihai Cucerzan

Comentarii Facebook