Duminica 28 Aprilie

Un superb castel din Ardeal a primit premiul Recenzia de Aur de la Google - FOTO


Google a premiat 9 dintre cele mai populare castele și cetăți din România, între ele fiind și superbul castel Károlyi din Maramureș.

Google anunță câștigătorii celei de-a treia ediții a Recenziei de Aur, un proiect anual prin care premiază cele mai apreciate locații de pe Google Maps. Pentru ediția de anul acesta, Google a premiat cu Recenzia de Aur castele și cetăți din fiecare regiune a țării. 

daae241e0147dfbcc62360cdd4509387_XL.jpg

Pentru analiză, Google a selectat locațiile cu un profil verificat și actualizat în Google Profilul Companiei, din categoriile castele, palate, cetăți și fortărețe. Câștigătorul din fiecare regiune istorică a României a fost locația cea mai apreciată din aceste categorii, respectiv cea care a avut cel mai mare număr de recenzii pe Google Maps în regiunea sa și un rating de peste 4,5 stele. Selecția celor nouă câștigători premiați cu „Recenzia de Aur” a fost făcută în urma datelor disponibile pe Google Maps la momentul analizei, în luna mai 2023. 

Regiune

Monument istoric

Oraș

Maramureș

Castelul Károlyi 

Carei

Crișana

Cetatea Oradea

Oradea

Banat

Bastionul Maria Theresia

Timișoara

Oltenia

Cetatea Medievală a Severinului

Drobeta-Turnu Severin

Muntenia

Castelul Peleș

Sinaia

Dobrogea

Cetatea Medievală Enisala

Enisala

Moldova

Palatul Culturii

Iași

Bucovina

Cetatea de Scaun a Sucevei

Suceava

Transilvania

Cetatea Alba-Carolina

Alba Iulia


Pe Google Maps se găsesc mii de recenzii de calitate, iar adeseori turiștii se inspiră din ele înainte de a decide să viziteze un obiectiv turistic. Mai mult, cele mai noi funcții AI din Google Maps, precum Immersive View, Rute Ecologice, sau Google Lens, îi pot ajuta pe turiști să se orienteze mai bine în călătoria lor printr-un oraș nou, din țară sau străinătate, sau să descopere monumente istorice excepționale. Castelele și cetățile sunt obiective turistice importante și ne-am bucura ca prin Recenzia de Aur, cât și prin Google Maps să reușim să aducem o mai mare vizibilitate asupra monumentelor istorice din România” - Elisabeta Moraru, Country Director Google România.

Castelele și alte obiecte istorice sunt unele dintre cele mai bine cotate atracții evaluate de utilizatori pe Google Maps. Astfel, proiectul Google Recenzia de Aur și-a propus ca anul acesta să facă vizibile cele mai apreciate monumente istorice din CEE (Europa Centrală și de Est) pe Google Maps. Selecția include, pe lângă România, și alte țări precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Croația.

Comentarii Facebook