Un român a făcut calculele pentru vacanţa de Crăciun în străinătate: „Oricum aș calcula și aș vrea în România, ies mult mai ieftin să plec din țară”


Deși mai este o lună și jumătate până la sărbători, cele mai multe pensiuni și hoteluri de la munte au fost deja rezervate, iar un sejur în țară poate fi mult mai costisitor decât unul în afară, arată calculele unui turist român.

Un român a făcut publice calculele sale pentru o vacanță de Crăciun în Malta, susținând că aceasta este o opțiune financiară mai accesibilă decât variantele similare din țară.

„Apropo de prețurile din România și din afară: ieri am început să caut bilete de avion de Crăciun, în Malta. Vă dau prețurile obținute (cine nu mă crede, fac și print screen). 

Așadar, avion pentru 2 adulți și 1 copil de 12 ani, 1.350 lei, cazarea la hotel de 4 stele, spa (cu tot de poate cuprinde un spa), sala de fitness, piscină pe acoperiș, camera cu balcon preț 3.200 lei cu mic dejun inclus (să nu vă spun ce mic dejun este acolo, am fost de Paște, nici nu m-ați crede) pentru 6 zile. 

Oricum aș calcula și aș vrea în România, ies mult mai ieftin să plec din țară. Plus, 19-20 grade. Ca idee, căutați hotelul Maritim Antonine Hotel & spa, din Mellieha, Malta. Eu am căutat pentru perioada 23-29 decembrie. Deci, dragi proprietari, doar că să vă arăt de ce prefer să călătoresc în alte țări”, a scris acesta pe grupul Cazare pensiuni în România.

Cu toate acestea, ceea ce a determinat alegerea vacanței în străinătate au fost și alte aspecte decât cele financiare. Turistul a subliniat condițiile meteo favorabile din Malta, cu temperaturi oscilând între 19-20 de grade Celsius în perioada aleasă pentru vacanță.

De 1 Decembrie, Crăciun și Revelion, românii vor să ajungă în Maramureș, Bucovina, satele din Transilvania și nu în ultimul rând pe Valea Prahovei. Gradul de ocupare e destul de mare pentru 1 Decembrie, e undeva la 70% pentru Crăciun 85% și pentru Revelion 90%, spun managerii agențiilor de turism.

Comentarii Facebook