Duminica 28 Aprilie

Un orășel din Italia le permite vizitatorilor să închirieze o locuință pentru o lună cu doar 1 euro! Ce condiție trebuie să îndeplinească


Orășelul italian Ollolai, situat în frumoasa Sardinia le oferă vizitatorilor oportunitatea de a locui, aproape gratis, timp de o lună în localitate. Oferta este destinată nomazilor digitali sau celor care lucrează remote.

,,Work from Ollolai” este un proiect lansat de administrația locală, care își propune să aducă profesioniști cu experiență să lucreze din Ollolai și să plătească o chirie simbolică de 1 Euro, în schimbul unei partajări de cunoștințe cu populația. 

Astfel, primăria încurajează experți din domenii precum mass-media, finanțe, imobiliare sau arhitectură, care sunt dispuși să țină prelegeri sau cursuri  în care să vorbească despre experiența și oportunitățile din domeniul, lor să aplice. 

De asemenea sunt bine veniți și artiștii profesioniști, scriitorii, muzicienii, oamenii de știință și academicienii, dacă pot să îi învețe câte ceva pe localnici. 

Oaspeții sunt găzduiți într-o casă privată. În funcție de câte persoane sunt în grup și de disponibilitate, ar putea fi un apartament o cameră sau unul cu două camere.

Scopul programului este de a promova un schimb de informații și experiențe culturale între cei care vin în Sardinia și localnici, se arată pe site-ul oficial al proiectului. 


Comentarii Facebook