Turnul Pompierilor a fost deschis publicului, dar programul de vizitare pe parcursul săptămânii nu este accesibil oricui


După ani de promisiuni, Turnului Pompierilor a fost finalizat și deschis publicului. Printr-un proiect finanțat din fonduri europene, „Turnul celor 3 vârste” a fost redat clujenilor într-o formă consolidată și modernă. Programul de vizitare, nu este însă accesibil oricui. De luni până vineri, cei care vor să admire Clujul de la înălțime trebuie să ajunsă la Turn în intervalul 09.00 - 17.00, acesta fiind intervalul în care majoritatea clujenilor lucrează.

Turnul Pompierilor a fost deschis oficial publicului în data de 20 martie 2023. La nivel local, Turnul Pompierilor devine cel de-al șaselea obiectiv al Centrului de Cultură Urbană al Primăriei Cluj-Napoca, alături de Clădirea Casino din Parcul Central, Turnul Croitorilor, Centrul pentru Tineret și cinematografele Dacia și Mărăști. Turnul Pompierilor poate fi vizitat zilnic, inclusiv în weekenduri între orele 09:00-17:00.

pla.jpeg

Traseul de vizitare este gândit să se realizeze prin intermediul unui ascensor de persoane, care accesează partea superioară a turnului, de unde se poate coborî la nivelele inferioare prin intermediul scării interioare, parcurgându-se în acest fel etapele istorice ale turnului. Scara interioară a turnului dispune de un spațiu expozițional care poate găzdui mici expoziții de artă (în casete special amenajate) sau de artă digitală (video-proiecție). 

Comentarii Facebook