Turist german, surprins de prețurile piperate din Ardeal: Am fost într-un restaurant la Cluj, de abia mi-au ajuns banii. Așa ceva nici în Frankfurt nu vezi


Mark, un tânăr care provine dintr-o familie de germani cu rădăcini în Sibiu și Cluj, a vizitat România pentru a vedea locurile în care au trăit strămoșii săi. Orașele ardelene l-au impresionat pe turist prin frumusețea lor și l-au dus cu gândul spre arhitectura orașelor bavareze. Însă, prețurile la restaurantele de aici, dar și la supermarketuri, i-au lăsat un gust amar turistului german.

M-au surprins mult prețurile. Cum să aveți asemenea prețuri? Am fost într-un restaurant la Cluj și de abia mi-au ajuns banii să plătesc la sfârșit. Așa ceva nici în Frankfurt și Berlin nu vezi, iar Frankfurt e centru financiar european”, a spus el, pentru Adevărul.

La Sibiu, într-un alt restaurant, a rămas surprins de modul în care se comportau clienții de la o masă alăturată, fără ca cineva să intervină: „Erau unii care urlau, vorbeau la telefon pe difuzor și au spart la un moment dat și un  pahar, dar nimeni nu îndrăznea să-i pună la punct, să le spună să vorbească măcar mai încet. Și culmea că restaurantul era unul bine cotat, aflat în centrul orașului, iar când am ieșit am văzut și o mașină de poliție un pic mai încolo”.

„Prețurile la supermarketuri, mai mari ca în Germania”

Germanul a rămas neplăcut surprins și de prețurile din supermarketuri. Aici a văzut prețuri mai mari în Germania, deși salariile nu suferă comparație.

Am fost într-un supermarket german din România și am văzut aceleași produse ca în Germania, dar mai scumpe. Eu știam că românii au salarii de cel puțin 5-6 ori mai mici ca în Germania sau Franța, ba chiar mai mici și decât în țări ca Italia și Spania unde veniturile nu sunt mari, dar văd că românii rabdă și plătesc mai mult ca noi”, a mai spus el, pentru sursa citată.

Foto. Imagine cu caracter ilustrativ

Comentarii Facebook