Traseul perfect pentru clujenii care doresc o plimbare liniștită pe jos, în weekend. Puțini știu cât de aproape se află Cetatea Fetei


În vecinătatea Floreștiului se regăsește Cetatea Fetei, cunoscută fiind ca obiectiv turistic încărcat de istorie. Mai mult decât atât, clujenii pot vizita oricând renumitul obicectiv, fiind extrem de accesibil, chiar și într-o plimbare de weekend.

Cetatea ar fi fost construit fost construită în jurul anului 1241, drept punct de pază și observație în fața invaziilor tătarilor. Cetatea a fost dărâmată, mai apoi, în 1437, în perioada răscoalei țărănești de la Bobâlna. Astăzi, se mai pot observa o serie de ruine și o gaură de puț din care pornește un tunel subteran, blocat la câțiva metri de o poartă din fier.

Se spune că cetatea și-a primit numele din pricina unei legende locale, care pretinde că în timpul invaziilor tătare, o fată din sat a fost prinsă capturată tătari, iar în ciuda torturilor la care a fost supusă, aceasta nu a dezvăluit locul în care se ascunseseră oamenii din sat. În amintirea ei, cetatea ar fi fost denumită Cetatea Fetei.

Cum poți ajunge la Cetatea Fetei în Florești?

Iubitorii de drumeții, dar și de istorie, pot ajunge la locație printr-o simplă plimbare pe jos, durata drumeției depinzând totuși de locul de pornire. Iată care sunt cele mai apropiate stații de autobuz de de Ruinele de la Cetatea Fetei:

  • M-Tăuțiului Vest (Florești) 15 minute de mers pe jos;
  • M-Sub Cetate Vest (Florești) - 17 minute de mers pe jos
  • Dispecerat Clăbucet - 58 de minute de mers pe jos
  • Primăverii - 60 de minute de mers pe jos

Comentarii Facebook