România are treime din izvoarele termale și minerale din Europa, dar românii merg în Ungaria, care știe să facă turism


Românii au invatat Ungaria în timpul minivacanței din perioada 21 - 24 ianuarie. Stațiunile de la granița cu România au fost pline de turiști români. 

Așa a fost și la Mako, zonă aflată la o oră și jumătate de mers de Timișoara și la 70 de kilometri de Arad.

Daniela Bâra, turistă: ”Nu am crezut să fie așa de aglomerat. Cred că majoritatea sunt români. Toată lumea vine aici, sunt prețurile foarte bune, mâncarea foarte bună!”.

Un bilet de o zi pentru un adult costă 61 de lei, și include accesul la toate bazinele complexului. Iar o familie cu un copil plătește puțin peste 130 de lei.

Turist: ”E super tare, apa e ok, ne distrăm, ne bălăcim, ne place! Acum încercăm să-l învățăm să înoate”.

Noemi Lajtosne Papp, manager SPA: ”Mai mult de jumătate dintre vizitatorii noștri vin din România, mai ales de sărbători sau în vacanțe, când sunt weekenduri prelungite”.

Ion Mengheș, turist: ”Venim foarte des, cred că de cel puțin două ori pe lună venim”.

Roxana Rădulescu, turistă: ”Am trecut granița, dar majoritatea sunt români. Ne relaxăm...o baie, o saună”.

Cu 18 bazine și 9 de saune, în centrul balnear, dar și cu un parc acvatic, administratorii plănuiesc extinderea pentru că este cerere mare.

Ovidiu Ilievici, turist: ”E clar lipsă de spații de spa în România. Adică, e evident, 90 la sută pleacă în Ungaria”, conform știrileprotv.ro.

Culmea este că România are o treime din izvoarele termale și minerale din Europa, dar realitatea este că nu avem un plan de țară, care să dezvolte turismul.

Investițiile private în stațiunile balneare româneşti nu sunt favorizate, ceea ce face ca aceste baze să nu prospere, ci să se chinuie să supraviețuiască.

Vestul României, unde sunt izvoarele termale, are un singur Aquapark, cel de la Oradea, în timp ce Ungaria are așa ceva în fiecare oraș de la graniță care are în subsol pungi cu apă termală. 

De ce să îți faci vacanța la Gyula, Ungaria? Reportaj VIDEO de la ștrandul Băile Cetății


Comentarii Facebook